Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Σεπ-2019 17:56

  Δράσεις για τις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Thomas Cook ζητά από την Κομισιόν ο Ν. Ανδρουλάκης

  Δράσεις για τις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Thomas Cook ζητά από την Κομισιόν ο Ν. Ανδρουλάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook, ζητά να πληροφορηθεί ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε.

  Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι η Thomas Cook είχε ανεπτυγμένη δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο και την Ισπανία, ενώ η εργασιακή αβεβαιότητα που θα βιώσουν οι 21.000 εργαζόμενοι εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, δεν πρέπει να λησμονηθεί.

  Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη δυνατότητα και την ευελιξία άντλησης πόρων σε αυτή τη χρονική φάση, τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, το οποίο παρέχει στήριξη σε αντίστοιχες περιπτώσεις αποχώρησης μεγάλων επιχειρήσεων από την αγορά, εξαιτίας αλλαγής συνθηκών στο παγκόσμιο εμπόριο, όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το οποίο ήδη χρηματοδοτεί έργα για τον εφοδιασμό των εργαζομένων με τις δεξιότητες που απαιτούν οι θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας, στη χώρα μας.

  Επίσης, επικεντρώνει στο κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να ζητήσει την ενεργοποίηση των εργαλείων και στο ποιες θα είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στα προγράμματα από ένα άτακτο Brexit.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ