Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Σεπ-2019 14:09

  Οικογένεια Παύλου Μπακογιάννη: Όχι στη μετονομασία του σταθμού "Ευαγγελισμός"

  Οικογένεια Παύλου Μπακογιάννη: Όχι στη μετονομασία του σταθμού "Ευαγγελισμός"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:50

  Στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την μετονομασία του σταθμού "Ευαγγελισμός" σε "Παύλος Μπακογιάννης" παρεμβαίνει η οικογένειά του δηλώνοντας πως δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

  Σε δήλωσή της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού "Ευαγγελισμός" σε "Παύλος Μπακογιάννης", τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

  "Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ" καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.

  Tι απαντά ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό 

  Σε αναλυτική του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: Έχω αποφύγει να σχολιάσω το θέμα της μετονομασίας των σταθμών του μετρό της Αθήνας, πριν να έχω εικόνα της κατάληξής του. Τώρα, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη, οφείλω να το κάνω:

  "Δεν μου ήρθε ξαφνικά θεία επιφοίτηση και με το "καλημέρα" ένας Θεσσαλονικιός πρόεδρος της Αττικό Μετρό αποφάσισε να βαφτίσει ξανά τους σταθμούς της Αθήνας. Το θέμα έφτασε σ’ εμένα απολύτως ώριμο και σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής και άγγιζαν οι συνέπειες της απόφασης. Άλλωστε, για κανέναν στη σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο Παύλος Μπακογιάννης δεν θα μπορούσε να είναι ένα όνομα σε μία ταμπέλα, όπως το ίδιο ισχύει αυτονόητα και για την οικογένειά του με την οποία υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης".

  Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ταχιάου, έχει ως εξής:

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ