Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 08:22

  Σαμαράς, Αγγελής κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη

  Σαμαράς, Αγγελής κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ένα πλήρες περίγραμμα γεγονότων, εκτιμήσεων αλλά και καταγγελιών που συγκροτούν αυτό που αποκαλείται πλέον ως "ανάποδη" έρευνα για τη Novartis, καταθέτουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών οι δυο μέχρι σήμερα πιο σημαντικοί μάρτυρες για αυτό το σκέλος της υπόθεσης:

  Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής στρέφονται ο μεν πρώτος ευθέως κατά των Αλέξη Τσίπρα και Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο δε δεύτερος εμμέσως πλην σαφώς. Ειδικά δε η κατάθεση του κ. Αγγελή η οποία εφάπτεται ή επιβεβαιώνει σε πολλά σημεία αυτή του κ. Σαμαρά, αποτελεί προφανώς, λόγω της ιδιότητας του μάρτυρα, τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η έρευνα.

  Εμμέσως πλην σαφώς

  Ο κ. Αγγελής δεν κατονομάζει μεν τον αποκαλούμενο "Ρασπούτιν" , αλλά "φωτογραφίζει" ότι τον συγκεκριμένο ρόλο είχε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λέγοντας πως "η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του". Στο ερώτημα του εισαγγελέα "ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;", ο κ. Αγγελής απαντά:

  "Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου".

  Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

  "Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης" καθώς και πως "κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν… Η  κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την Ε. Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου… Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν είχε την δική του ομάδα".

  Ο  κ. Αγγελής φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του ότι όταν ρώτησε την κυρία Δημητρίου (τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) κατ΄ εντολή τίνος προσώπου ενεργεί η Ε. Τουλουπάκη, εκείνη του απάντησε ότι πρόκειται για υπουργό "που το ένα του πόδι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ".

  Αναφέρει ακόμα πως "στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

  O Αντώνης Σαμαράς

  Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως είναι απολύτως ξεκάθαρος περιγράφοντας και ονοματίζοντας πρόσωπα: "Η υπόθεση αποτελεί προϊόν των σχεδιασμών του κ. Τσίπρα και του κ. Παπαγγελόπουλου, όπως αποδεικνύεται εκ των ανωτέρω. Είμαι βέβαιος ότι η έρευνα των εξωτερικών στοιχείων των τηλεφωνικών συνδέσεων των εμπλεκομένων, οι κλήσεις, η διάρκεια αυτών και ο γεωεντοπισμός των συσκευών τους θα απέδιδε ευχερώς στοιχεία για τις απευθείας επαφές μεταξύ των εγκαλουμένων μελών της συμμορίας που κατήγγειλα. Τα υφιστάμενα δεδομένα όμως παρέχουν ήδη επαρκή στοιχεία για τη συναγωγή των ελλόγων, ασφαλών συμπερασμάτων που, ως ενδείξεις, αξιολογούνται και μνημονεύονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ως πρώτο αποδεικτικό στοιχείο (άρθρο 177 ΚΠΔ)….. Όλες οι ενέργειες των Εισαγγελέων ήταν προσχεδιασμένες και σε πλήρη γνώση και καθ’ υπόδειξη των τελευταίων: ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως "Ρασπούτιν" για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα και όλα δημοσιεύονταν ως κομματική προπαγάνδα από το κυβερνητικό φερέφωνο, την εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη", αναφέρει.

  "Ο κ. Τσίπρας επένδυσε πολιτικά σε αυτήν την κατασκευασμένη υπόθεση, τοποθετούμενος εναντίον μου σε κάθε περίσταση και με κάθε αφορμή, ευκαίρως - ακαίρως, επιδιώκοντας την σπίλωσή μου. Ο κ. Τσίπρας κατασκεύασε μία ανύπαρκτη υπόθεση με ψευδείς μαρτυρίες για πολιτική εκμετάλλευση, όπως του επέτρεψε ο θεσμικός και πολιτικός του αμοραλισμός. Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ που είδε το φως το αληθινό, αναγνωρίζοντας, αίφνης και ανακηρύσσοντας τον κ. Τσίπρα ως έναν εκ των 3 μεγάλων Εθναρχών –μετά τον Ελ. Βενιζέλο και τον Κων. Καραμανλή- που έχει γνωρίσει η Χώρα, χρησιμοποίησαν τους Εισαγγελείς για να στηθεί και να συντηρηθεί αυτή η απίστευτη και χωρίς κανένα ουσιαστικό και αποδεικτικό έρεισμα υπόθεση, μέχρι που άρχισε να βοά ο κόσμος και να αποκαλύπτονται όλες οι κραυγαλέες παρεμβάσεις και οι προκλητικές και ανήθικες παρανομίες. Κι όταν πλέον οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του "Ρασπούτιν" άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε, όπως θα δούμε παρακάτω, ως άλλος Πιλάτος απευθείας στον πρώην συνεργάτη του. Ο κ. Παπαγγελόπουλος στον δρόμο προς τις κάλπες είχε ήδη γίνει περιττό βάρος…".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020