Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Σεπ-2019 18:40

  Στις 9-11 Οκτωβρίου το Athens Democracy Forum

  Στις 9-11 Οκτωβρίου το Athens Democracy Forum
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Athens Democracy Forum θα λάβει χώρα 9-11 Οκτωβρίου στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας καταξιωμένους δημοσιογράφους των The New York Times και κορυφαίους επιχειρηματίες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση της δημοκρατίας και ποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων. Από φέτος, το Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation, έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, σε συνεργασία με τους The New York Times που εξακολουθούν να επιμελούνται το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους ομιλητές, ενώ θα δημοσιεύουν ειδικά άρθρα αναφορικά με τα θέματα προς συζήτηση.

  Το Athens Democracy Forum 2019 πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατία σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United National Democracy Fund), τον Δήμο Αθηναίων και την Καθημερινή.

  Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και πάλι ο New York Times Op-Ed columnist,  Roger Cohen, ενώ το Πρόγραμμα επιμελείται Μέλος του Editorial Board των The New York Times, Serge Schmemann. Τις θεματικές ενότητες θα συντονίσουν οι συνεργάτες των New York Times: Liz Alderman, Chief European Business Correspondent; Steven Erlanger, International Op-Ed Editor, Katrin Benhold, Berlin Bureau Chief, The New York Times και Max Strasser, International Op-Ed Editor.

  Περισσότεροι από 35 ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Athens Democracy Forum, μεταξύ των οποίων η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών περιλαμβάνονται:

  - Michael D. Higgins, Πρόεδρος της Ιρλανδίας
  - Borut Pahor, Πρόεδρος της Σλοβενίας
  - Donald Tusk, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
  - Laura Chinchilla, Πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα
  - Επίτροπος Margrethe Vestager
  - Stephen Dunbar-Johnson Πρόεδρος, International, The New York Times
  - Bernard-Henri Lévy, Φιλόσοφος, Σκηνοθέτης και Ακτιβιστής
  - Kassem Eid, Ακτιβιστής υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Συγγραφέας
  - Jayathma Wickramanayake, Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα νεολαίας
  - Margot Wallström, Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας

  Στο Athens Democracy Forum παρίστανται περισσότεροι από 400 διεθνείς εκπρόσωποι, οι οποίοι προέρχονται από περισσότερες από 30 χώρες. Οι εκπρόσωποι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα που βρίθει πολιτιστικών εκδηλώσεων και δυνατοτήτων δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων μιας υποδοχής καλωσορίσματος στο Μουσείο της Ακρόπολης, μιας διαδραστικής συζήτησης με καταξιωμένους δημοσιογράφους των New York Times, κοινωνικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών περιηγήσεων, και εις βάθος συζητήσεις προς εύρεση λύσεων για τέσσερις από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

  Ο στόχος του Athens Democracy Forum 2019 είναι να εξερευνήσει τις δυνάμεις των εναλλακτικών μοντέλων διακυβέρνησης και τρόπους αντιμετώπισής τους. Τα κεντρικά θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνουν:

  - Εμείς κι Εκείνοι: Οι Τεκτονικές Πλάκες του Εθνικισμού και της Πολυπολιτισμικότητας

  - Αντηχώντας και Αγορεύοντας: Χρήση και Κατάχρηση των Νέων και Κοινωνικών Δικτύων

  - Tο Κόστος της Ανισότητας: Πού πήγαν όλα τα Χρήματα;

  - Επιστροφή στα Θεμελιώδη: Τί Πρέπει να Γίνει για να Αποκατασταθεί η Πίστη στη Δημοκρατία

  Spirituality & Democracy Weekend

  Στις 11-13 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει ένα Σαββατοκύριακο στην Costa Navarino, όπου θα παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα βιωματικών εκδηλώσεων και συζητήσεων με τίτλο " Spirituality & Democracy”.

  Οι ομιλητές που θα συμμετέχουν στο πάνελ που θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino είναι οι ακόλουθοι, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα:

  - Brunello Cucinelli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Brunello Cucinelli S.p.A.
  - Angie Hobbs, Καθηγήτρια Δημόσιας Κατανόησης της Φιλοσοφίας, University of Sheffield
  - Prof. Rana Mitter, Historian and Political Scientist, University of Oxford
  - Katrin Benhold, Berlin Bureau Chief, The New York Times
  - Serge Schmemann, Member of the Editorial Board, Chairman and Athens Democracy Forum -Program Director, The New York Times

  Η εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ δημοκρατίας και πνευματικότητας, πλαισιώνεται από συζητήσεις, φιλοσοφικούς περίπατους και αναγνώσεις βιβλίων από τους ομιλητές-συγγραφείς, σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες, στο ξενοδοχείο Resort.

  Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, το Facebook, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το Hilton Athens Hotel, την Costa Navarino, τον όμιλο Libra Group, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάνη, το ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ, την Aegean Airlines, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το δικηγορικό γραφείο Mishcon de Reya, το American College of Greece, Global Liberal Arts Alliance  και οργανώνεται με τη συνεργασία της Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ