Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 20:04

  Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Γιάνη Βαρουφάκη

  Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Γιάνη Βαρουφάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, συναντήθηκε στο δημαρχείο ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη με αφορμή την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ.

  Στις δηλώσεις του, ο κ. Ζέρβας υπενθύμισε ότι ο Βαρουφάκης έχει και την ιδιότητα του βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: "Είχαμε μια πρώτη ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την πόλη μας. Ήταν μια πρώτη προσπάθεια να του μεταφέρουμε όλο το φορτίο των προβλημάτων που αφορούν την πόλη μας, είτε αφορά τους τομείς καθημερινότητας, είτε αφορά τις υποδομές.

  Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Βαρουφάκης θα βοηθήσει στην επίλυση των θεμάτων "με τη γνώση, με την ικανότητα που έχει στην ανάλυση των προβλημάτων και στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων" και ότι θα έχουν μια εξαιρετική συνεργασία "για το καλό της πόλης μας και για την προοπτική να δει η πόλη το μέλλον όπως το επιθυμεί και όπως της αξίζει σαν μια ευρωπαϊκή μητρόπολη".

  Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο ήταν ουσιαστική και δήλωσε σίγουρος ότι και η συνεργασία τους θα είναι ουσιαστική.

  "Ήρθα εδώ με το τρακ του πρωτάρη, γιατί είναι η πρώτη φορά που είμαι βουλευτής Θεσσαλονίκης, με πλήρη συναίσθηση του βουνού της πληροφορίας που πρέπει να συλλέξω. Θα έχω πολλά να μάθω από τον δήμαρχο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία τέτοιου είδους συνεργασίες να γίνονται χωρίς να σκεφτόμαστε τα πολιτικά οφέλη, τα κομματικά οφέλη, τις ταμπέλες, το πολιτικό κόστος, μόνο και μόνο για να προωθηθούν τα συμφέροντα μιας πόλης, που είναι η πιο ευρωπαϊκή πόλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και η οποία είναι παρατημένη εδώ και δεκαετίες", πρόσθεσε.

  Μίλησε για την ανάγκη επανασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την υπόλοιπη Ευρώπη, και της μετατροπής της σε κόμβο και συνεργιών των φορέων της πόλης.  

  "Ευχαριστώ δήμαρχε, θα προχωρήσουμε μαζί, όπως και με πάρα πολλούς άλλους γιατί η Θεσσαλονίκη τους χρειάζεται όλους" κατέληξε.

  Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δώρισε στον κ. Βαρουφάκη το βιβλίο του "Λεύκες ή χαμαίρωπες".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ