Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 16:02

  Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου επισκέφθηκε ο Γ. Πλακιωτάκης

  Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου επισκέφθηκε ο Γ. Πλακιωτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν τα κτίρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο από το σεισμό του Ιουλίου, ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επιθεώρησε τους χώρους των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών της σχολής.

  Ο υπουργός ανέφερε ότι η προσπάθεια αναβάθμισης των ΑΕΝ Ασπροπύργου δεν αφορά μόνον το κτίριο το οποίο υπέστη ζημιές από τον σεισμό, αλλά το σύνολο των κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων. Η "Συν-Ενωσις" χρηματοδοτεί πλήρως και αποκλειστικά το έργο, της εσωτερικής και εξωτερικής, αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών της ΑΕΝ Ασπροπύργου, οι οποίες έχουν υποστεί, πέραν των συνηθισμένων φθορών χρήσης, εκτεταμένες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό του Ιουλίου στην Αττική.

  Οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ώστε να μπορέσει η σχολή και οι καθηγητές της να υποδεχθούν τους παλαιούς και νέους σπουδαστές σε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον με αναβαθμισμένες υποδομές φοίτησης και εκπαίδευσης.

  Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την "Συν-Ένωσις" και προσωπικά προς τον πρόεδρό τους, Θεόδωρο Βενιάμη, για την πρωτοβουλία του να καλύψει πλήρως την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών της ΑΕΝ Ασπροπύργου.

  "Η στήριξη του τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης", δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, "αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου. Στόχος μας είναι η διαρκή αναβάθμισή της και στο πλαίσιο αυτό παρεμβάσεις όπως αυτές της "Συν-Ενωσις" παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό και ξεχωριστό ρόλο. Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Βενιάμη", συνέχισε, "για την άμεση ανταπόκριση του να στηρίξει την προσπάθειά μας να βελτιώσουμε το εκπαιδευτικό περιβάλλον της ναυτικής εκπαίδευσης".

  "Τόσο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όσο και η "Συν-Ένωσις", έχουν αποδείξει διαχρονικά την ετοιμότητά τους να στηρίξουν κάθε προσπάθεια που κατατείνει στο να αποκτήσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον αντάξιο της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας", κατέληξε.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ