Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Σεπ-2019 11:22

  Τροπολογία για υποχρεωτική διαμεσολάβηση ιδιωτικών διαφορών

  Τροπολογία για υποχρεωτική διαμεσολάβηση ιδιωτικών διαφορών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.06

  Στις 30 Νοεμβρίου 2019 μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής υπαγωγής ιδιωτικών διαφορών στην διαδικασία διαμεσολάβησης,  σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, το επόμενο διάστημα έρχεται νέο νομοσχέδιο για τον θεσμό της διαμεσολάβησης.

  Όπως σημείωσε ο κ.Τσιάρας, "σε βασικά ζητήματα που αφορούν το συμφέρον των πολιτών πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης πρέπει να αντιμετωπιστούν με ευθύνη και συνολική συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων. Και με τη νομοθεσία που θα φέρουμε  θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το ελληνικό δικαιακό σύστημα για να έχουμε κάνει το βήμα που χρειάζεται για να μειώσουμε το χρόνο απονομής της Δικαιοσύνης".

  Στην επισήμανση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ότι "εμείς θα το στηρίξουμε, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από δικηγόρους , πρώτον  να μην είναι υποχρεωτική και δεύτερον να μην είναι  απαγορευτικό το αντίτιμο για τους πολίτες" ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ενναλακτικοί τρόποι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.

  Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στην Κύρωση της από 24.07.2019 Π.Ν.Π "Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018" (Α' 127), σύσταση και καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας "Μάτι Ξανά".

  Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων