Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Σεπ-2019 10:46

  Aljazeera: Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η καλύτερη ελπίδα για την ελληνική οικονομία

  Aljazeera: Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η καλύτερη ελπίδα για την ελληνική οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αναπτυξιακή στρατηγική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα επανεκκινήσει τη χτυπημένη από τη λιτότητα και την απογοητευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ελληνική οικονομία αναφέρεται ρεπορτάζ του διεθνούς δικτύου Aljazeera.

  "Καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για να αποκαλύψει το όραμά του για μια ισχυρή ελληνική οικονομία, φαίνεται να έχει πίσω του έναν ούριο άνεμο", σημειώνει αρχικά το άρθρο.

  "Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, για την αγορά, την οικονομία και την εκπαίδευση", δηλώνει στο δίκτυο η Μαριάννα Βαλετοπούλου, επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης. Αναπολώντας, δε, με τρόμο τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ίδια σημειώνει: "Δεν υπήρχε καθόλου αστυνομία. Υπήρχε ανομία... Πλέον υπάρχει περισσότερη αστυνομία".

  Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε την κατάλληλη στιγμή, σημειώνεται στο άρθρο (ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,9%, πτώση ανεργίας). "Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να έχει ξαναδώσει την ελπίδα στη χτυπημένη από τους φόρους ελληνική κοινωνία", προστίθεται.

  Το άρθρο αναφέρεται, επίσης, στις φοροελαφρύνσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, στη στήριξη των επιχειρήσεων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και στον αντίκτυπο των πρώτων νομοθετικών πρωτοβουλιών στην καθημερινότητα των πολιτών.

  "Συμφωνώ απόλυτα με όσα έχει κάνει η ΝΔ μέχρι σήμερα", δηλώνει η Ελένη Καρακόλη, που έχει έναν πάγκο με μαναβικά στη αγορά της Θεσσαλονίκης μαζί με τον αδελφό της. "Η μητέρα μου ζει με μια σύνταξη των 400 ευρώ. Επιβιώνει χάρη σε εμάς. Μακάρι (ο Μητσοτάκης) να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μια καταστροφή. Δόξα τω Θεώ που έφυγαν. Πλέον, με τη νέα κυβέρνηση, έχουμε ξανά ελπίδα", συμπληρώνει.

  Το διεθνές δίκτυο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο όραμα του Κ. Μητσοτάκη για ένα κράτος που θα το χαρακτηρίζουν η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η υπευθυνότητα.

  Το πρώτο του νομοθέτημα δείχνει ότι είναι πολιτικός των πράξεων, συνεχίζει το άρθρο. Προβλέπει τη δέσμευση των υπουργών σε συγκεκριμένους ετήσιους στόχους, οι οποίοι θα παρακολουθούνται στενά και θα λογοδοτούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να μην ξεφύγουν από το αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησης.

  "Έτσι έχει τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως και απόλυτα την κυβέρνησή του", σημειώνει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρώην καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Οι προκάτοχοι του Μητσοτάκη δεν κατάφεραν να επιβληθούν στον γραφειοκρατικό μηχανισμό του ελληνικού κράτους. Αν ο Μητσοτάκης πετύχει με τον τρόπο διακυβέρνησης που επέλεξε, θα έχει καταφέρει μια τεράστια νίκη, συμπληρώνει.

  Εάν ο Κ. Μητσοτάκης περάσει φέτος τα αναπτυξιακά νομοθετήματα για τα οποία έχει δεσμευτεί, τότε η κυβέρνησή του θα αποκτήσει ένα ακόμα πιο δυναμικό ξεκίνημα, που οι περισσότεροι ενήλικοι Έλληνες δεν θυμούνται, καταλήγει το άρθρο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ