Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 16:25

  Ξεκίνησε η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές

  Ξεκίνησε η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο χιλιάδες ασθενείς το μήνα στην Αθήνα θα λαμβάνουν απευθείας τη θεραπευτική τους αγωγή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας

  Ξεκίνησε σήμερα η χορήγηση των νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους, απευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, όπως είχε προανγγείλει το υπουργείο Υγείας.

  Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΠΥΥ.

  "Μειώνονται αισθητά οι ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Υπολογίζουμε ότι μόνο για την Αθήνα, 2.000 ασθενείς το μήνα θα λαμβάνουν απευθείας τη θεραπευτική τους αγωγή στις κλινικές, χωρίς να ταλαιπωρούνται περιμένοντας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ” ανέφερε ο υπουργός Υγείας στη διάρκεια εκδήλωσης.

  "Με μια σειρά ενεργειών, καταφέραμε εντός δύο μηνών να συμφωνήσουμε με 21 ιδιωτικές κλινικές, των οποίων τους εκπροσώπους θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας. Εξαλείφεται η ταλαιπωρία για αυτή την ευπαθή ομάδα του πληθυσμού. Αντί να περιμένουν για ώρες οι ασθενείς στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ώστε να πάρουν τα ογκολογικά φάρμακά τους και να τα πάνε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια για να μπορέσουν να έχουν την θεραπευτική αγωγή που έχουν αποφασίσει οι θεράποντες ιατροί, τα ογκολογικά φάρμακα θα πηγαίνουν απευθείας στις ιδιωτικές κλινικές” πρόσθεσε.

  Ο κ. Κικίλιας δεν απέκλεισε να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές. "Προφανώς και πάντα είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις. Θα το αποτιμήσουμε τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του και θα δούμε και τι άλλο χρειάζεται να γίνει. Και σπεύδω να πω ότι ακολουθούν αυτής της προσπάθειας και άλλες ευπαθείς ομάδες. Έχουμε μια σειρά από μέτρα και βήματα τα οποία πρέπει να υλοποιήσουμε και φυσικά όχι μόνο για τα νοσοκομειακά φάρμακα, αλλά και για τα μη νοσοκομειακά. Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, το επόμενο βήμα της προσπάθειάς μας, θα είναι προς την κατεύθυνση του να δίνονται αυτά είτε από τα φαρμακεία της επιλογής των ασθενών, είτε και κατ’ οίκον” τόνισε.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ