Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Σεπ-2019 16:22

  Βρετανική κυβέρνηση και Ίδρυμα Λάτση συνεχίζουν για 2η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών Chevening

  Βρετανική κυβέρνηση και Ίδρυμα Λάτση συνεχίζουν για 2η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών Chevening
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, εγκαινιάζεται η δεύτερη χρονιά του προγράμματος των υποτροφιών Chevening, από την βρετανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

  Το πρόγραμμα Chevening αφορά μεταπτυχιακές σπουδές και οι υποτροφίες "απονέμονται σε ανθρώπους που υποδεικνύουν ηγετικό προφίλ, έχουν δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο" και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη χώρα τους, όπως αποδεικνύεται στα 36 χρόνια λειτουργίας του κατά τα οποία 50.000 εξέχοντες επαγγελματίες από περισσότερες από 160 χώρες είχαν την ευκαιρία να εξελιχθούν μέσω του Chevening", αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

  Πέρυσι έδωσε τη δυνατότητα σε δύο Έλληνες φοιτητές να διεκδικήσουν από μία υποτροφία για ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στον ευρύτερο τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020.

  Φέτος, η βρετανική κυβέρνηση και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προσφέρουν και πάλι μία Υποτροφία Chevening, για το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας: www.chevening.org/apply για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα διευρυμένο φάσμα τομέων: Διεθνή Ανάπτυξη (Διοίκηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και Κοινωνική Πολιτική), Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνική Διοίκηση, Νομικές Επιστήμες (ιδανικά με εξειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Ιατρικές Επιστήμες, Μηχανολογία και Τεχνολογία, Βιολογία και Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

  Η Βρετανίδα Πρέσβης στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ ανέφερε σχετικά: Αξιοποιώντας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε ένα εκλεκτό ακαδημαϊκό περιβάλλον, οι Υπότροφοι Chevening αποκτούν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουν το μέλλον τους πίσω στην Ελλάδα.
   
  Η Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, δήλωσε: Η εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για την υποστήριξη στοχευμένων δράσεων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση."
   
  Ο κ. Μπεν Κόουτς, Επικεφαλής Υποτροφιών στο υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, εξήγησε ότι "οι υποτροφίες Chevening αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Βρετανία. Η υποτροφία Chevening μπορεί να γίνει μια εμπειρία καθοριστική για τις τοπικές κοινωνίες και τις χώρες όπου θα επιστρέψουν οι υπότροφοι και θα αξιοποιήσουν την εμπειρία τους στη Βρετανία για να προσφέρουν στον τομέα που επέλεξαν.
   
  Η Λουίζ Τόμσον, Υπεύθυνη Προγράμματος Υποτροφιών Chevening, σημείωσε ότι "οι υποτροφίες Chevening δίνουν τη δυνατότητα στους υπότροφους να διαμορφώσουν οι ίδιοι την εμπειρία τους. Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 12.000 μεταπτυχιακά προγράμματα σε 150 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα βρετανικά πανεπιστήμια βρίσκονται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις των διεθνών αξιολογήσεων. Παράλληλα με τις σπουδές διοργανώνουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα ακαδημαϊκών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και δράσεων ώστε οι υπότροφοί μας να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Βρετανίας".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020