Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Αυγ-2019 09:58

  Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Βραζιλίας

  Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Βραζιλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον Πρέσβη της Βραζιλίας, Cesário Melantonio Neto, δέχθηκε την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, σε εθιμοτυπική επίσκεψη, -επί τη ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του- ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του υπουργείου οι συζητήσεις εστιάσθηκαν σε θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας, ενώ δόθηκε έμφαση στην αναζήτηση τρόπων περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στον πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η ελληνική πλευρά στην επίλυση εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν στη μείωση των δασμών για τα ελληνικά προϊόντα, στην ελεύθερη πρόσβασή τους στην αγορά της Βραζιλίας καθώς και στην προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, όπως η φέτα. 

  O κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή του Αμαζονίου λόγω των συνεχών πυρκαγιών και τις συνεπακόλουθες καταστροφικές συνέπειές τους στο περιβάλλον. Επιπλέον,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην Εμπορική Συμφωνία της ΕΕ – MERCOSUR υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τις περιβαλλοντικές και κλιματικές διαστάσεις της. Από την πλευρά του, ο κ. Melantonio Neto περιέγραψε την παρούσα κατάσταση, τονίζοντας ότι η χώρα του καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπισή της.

  Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη ανταλλαγής επισκέψεων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, με στόχο την προώθηση μιας πολιτικής και οικονομικής ατζέντας που θα αποβεί προς όφελος και των δύο χωρών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων