Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Αυγ-2019 14:54

  Παράσταση διαμαρτυρίας στις 2/9 από την ΠΟΕΔΗΝ για τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

  Παράσταση διαμαρτυρίας στις 2/9 από την ΠΟΕΔΗΝ για τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ θα πραγματοποιήσει στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς, όπως αναφέρει, παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν οι επικουρικοί υπάλληλοι, λόγω προϋπηρεσίας, βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων σύμφωνα "με την έκδοση από το ΑΣΕΠ των ονομάτων των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών της προκήρυξης 2Κ των Νοσοκομείων". Η Ομοσπονδία ζητά την εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων.

  Αναφέρει πως "μετά από διαρκείς κινητοποιήσεις της για την μονιμοποίηση 1.200 επικουρικών υπαλλήλων που υπηρετούν πάνω από πέντε χρόνια στα νοσοκομεία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους με όλες τις κυβερνήσεις, θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 17 του ν.4571/2018 η προκήρυξη των εν λόγω θέσεων με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας ως επικουρικοί (20μόρια Χ 48 μήνες). Εκδόθηκε η προκήρυξη 2Κ από το ΑΣΕΠ που προέβλεπε την αυξημένη μοριοδότηση και υπεβλήθησαν οι αιτήσεις. Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών στο ΠΕ και ΔΕ προσωπικό για να καταθέσουν δικαιολογητικά και οι συνάδελφοι επικουρικοί στην συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων". Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ "δεν εμφανίζονται ούτε καν στα ονόματα των εκατοντάδων αναπληρωματικών που ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ και μάλιστα δεν αναγράφεται ο αριθμός των μορίων που διαθέτουν οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες και οι αναπληρωματικοί. Χιλιάδες υποψήφιοι που είναι εκτός των πινάκων ή αναπληρωματικοί, δεν γνωρίζουμε τα μόρια που υπολογίστηκαν ότι διαθέτουν αφού δεν ανακοινώθηκαν. Δεν δικαιολογείται" προσθέτει η Ομοσπονδία "να εμφανίζονται ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις υποψήφιοι που δεν υπηρετούσαν ως επικουρικό προσωπικό" και θεωρεί ότι πρόκειται "σαφώς για λάθη που έγιναν στο ΑΣΕΠ στην επεξεργασία των αιτήσεων" ζητώντας εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων και την παρέμβαση επί τούτω του υπουργού Υγείας.

  "Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει σχέδιο μηδενισμού της αυξημένης μοριοδότησης της εμπειρίας του επικουρικού προσωπικού", καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων