Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Αυγ-2019 11:37

  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επιτυχής πιστοποίηση του τμήματος ΔΕΤ

  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επιτυχής πιστοποίηση του τμήματος ΔΕΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε την πιστοποίηση, από το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), με τετραετή διάρκεια ισχύος (από 17/07/2019 έως 16/07/2023).

  Η σημαντική πιστοποίηση εγκρίθηκε, καθώς διαπιστώθηκε, σε συνέχεια σχετικής διαδικασίας, ότι το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG).

  Ιδιαίτερα τιμητικές είναι οι διαπιστώσεις της Επιτροπής Πιστοποίησης, όσον αφορά τα Στοιχεία Καλής Πρακτικής που συνθέτουν και την ταυτότητα του Τμήματος, όπως καταγράφονται στη σχετική Έκθεση:

  Η Επιτροπή εντυπωσιάστηκε θετικά από τις σύγχρονες γνώσεις και την καινοτόμο τεχνική εμπειρία της Σχολής, η οποία σχεδίασε ένα πολύ εκπαιδευτικό, καλοσχεδιασμένο και απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών για τους φοιτητές του.

  Το Τμήμα είναι μοναδικό όσον αφορά το πρόγραμμα υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης. Επιπλέον, διαφοροποιείται και με την επιπρόσθετη απαίτηση "Πτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας", ειδικά ως συνέχεια ή επέκταση της άσκησης πρακτικής άσκησης.

  Το Τμήμα εξέτασε σοβαρά την έκβαση της τελευταίας εξωτερικής αξιολόγησης, εφαρμόζοντας το 80% των συστάσεων που έλαβε.

  Το Τμήμα επιτελεί καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο και παραμένει ηγετικός Θεσμός στο δια-τομεακό πεδίο της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

  Το έργο που πραγματοποιείται, όσον αφορά την πρόσληψη, καθοδήγηση και προώθηση των μελών του Τμήματος του Τμήματος είναι εξαιρετικά αξιέπαινο. Η Επιτροπή Πιστοποίησης συγχαίρει το Τμήμα για την εδραίωση μιας σταθερής πορείας για Ακαδημαϊκή Αριστεία σε έναν πρωτοποριακό τομέα.

  Ο πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης, δήλωσε: "Η πιστοποίηση αποτελεί το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων των μελών της κοινότητας του Τμήματος κι επιβεβαιώνει τη στρατηγική προσήλωσής τους στην Ακαδημαϊκή Αριστεία, μεριμνώντας με συνέπεια στη δημιουργία του βέλτιστου περιβάλλοντος σπουδών, διδασκαλίας και εργασίας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό."

  Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 1999. Είναι το πρώτο στην ειδίκευσή του Τμήμα, στην Ελλάδα, που συνδυάζει τη σύγχρονη Διοικητική Επιστήμη με τις Νέες Τεχνολογίες (πληροφορική, επικοινωνίες) και τις οργανωσιακές σπουδές.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων