Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Αυγ-2019 15:24

  Το ΣτΕ απέρριψε το πρώτο αίτημα της Β. Θάνου να επιστρέψει στην προεδρία της Επ. Ανταγωνισμού

  Το ΣτΕ απέρριψε το πρώτο αίτημα της Β. Θάνου να επιστρέψει στην προεδρία της Επ. Ανταγωνισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Δεν κέρδισε την πρώτη δικαστική μάχη στο ΣτΕ η Βασιλική Θάνου καθώς ο εκτελών χρέη προέδρου, αντιπρόεδρος Μιχ. Πικραμμένος, απέρριψε το αίτημά της για χορήγηση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητούσε ουσιαστικά να επανέλθει προσωρινά στην θέση της, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, έως ότου κριθεί η κύρια αίτησή της που θα συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

  Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως η δικαστική διαδικασία λήψης προσωρινών μέτρων ολοκληρώθηκε καθώς στις 30 Αυγούστου προσδιορίστηκε να συζητηθεί η αίτηση αναστολής κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτη από τα καθήκοντά της, στην αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, υπό την προεδρία του κ. Πικραμμένου. Πολλώ δε μάλλον δεν έχει κριθεί η βασική αίτηση ακύρωσης η οποία θα συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου.   

  Όπως είναι γνωστό η Βασιλική Θάνου αλλά και η πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής Άννα Νάκου έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας λίγες μόλις ώρες μετά την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης έκπτωσής τους από το αξίωμά τους.

  Ειδικότερα κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο Επικρατείας, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου. Μάλιστα στις αιτήσεις τους απαριθμούν αναλυτικά μια προς μια τις παραβάσεις που όπως υποστηρίζουν έχουν συντελεστεί με την "φωτογραφική διάταξη" που παραβιάζει την "προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους συνεπεία της πρόωρης λήξεως της προστατευόμενης θητείας τους ως μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατ’ ανεπίτρεπτη αναδρομικότητα του νόμου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων