Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 20:33

  Βορίδης: Βούληση της κυβέρνησης είναι η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών

  Βορίδης: Βούληση της κυβέρνησης είναι η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη σαφή βούληση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ίδιου να υπερασπιστούν και να αυξήσουν το εισόδημα των αγροτών επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης (6/8/2019) με εκπροσώπους των Συλλόγων Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

  Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών και των ελαιοπαραγωγών της Μεγαλονήσου έθεσαν στον υπουργό το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ο κ. Βορίδης τους ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα του και αναμένεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Εξειδικεύοντας την κυβερνητική βούληση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ και την εξελισσόμενη ήδη προσπάθειά του να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε οι γεωργικές ασφαλίσεις να εξυγιανθούν. Πρόσθεσε δε ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.

  Σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε την κατεύθυνση την οποία αυτή θα έχει και η οποία θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις που στόχο θα έχουν τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους προς όφελος τόσο των ευρωπαίων αγροτών όσο και των ευρωπαίων καταναλωτών.

  Παράλληλα έκανε σαφές ότι θα υπάρξει διαχωρισμός της θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών (μέσα από τη δημιουργία Επιμελητηρίου αγροτών) από την οικονομική παραγωγή.

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε επίσης σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των παρανόμων ελληνοποιήσεων γάλακτος και κρέατος. Παράλληλα αναφέρθηκαν και στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

  Ο κ. Βορίδης από την πλευρά του τους ανέλυσε τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου για να μπει τέλος στη μάστιγα των ελληνοποιήσεων ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα μείωσης του κόστους παραγωγής και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί η κυβέρνηση να συμβάλει σε αυτήν.

  Παράλληλα συζήτησε μαζί τους τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξυγιανθεί ο ΕΛΓΑ ενώ δέχθηκε και τις επισημάνσεις τους σε ό,τι αφορά τα προσδοκώμενα από τη νέα ΚΑΠ.

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι επίσης συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβασή του για το ενδεχόμενο επιβολής αντιποίνων από τις Η.Π.Α. κατά της ΕΕ σε γεωργικά προϊόντα της, διά της επιβολής υψηλών εισαγωγικών δασμών.

  Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι ήδη έχει θέσει το θέμα στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και νέα παρέμβαση σε υψηλότερο επίπεδο.

  Παράλληλα, ο υπουργός ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του κλάδου για τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει ενώ τους ανέλυσε διεξοδικά τον σχεδιασμό για τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς.

  Συνάντηση ΥΠΑΑΤ με εκπροσώπους της συνεταιριστικής οργάνωσης "ΘΕΣ Γάλα"

  Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Βορίδης είναι επίσης σήμερα συνάντηση και με εκπροσώπους της συνεταιριστικής οργάνωσης "ΘΕΣ Γάλα”, οι οποίοι ανέλυσαν στον υπουργό τον τρόπο λειτουργίας της και αντιμετώπισης των προβλημάτων της.

  Παράλληλα εξέφρασαν τις απόψεις τους για μείζονα ζητήματα όπως ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών αλλά και η ένταξη σε αυτούς των Ομάδων Παραγωγών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων