Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Αυγ-2019 18:36

  Στη Βουλή οι διατάξεις για την Επιτροπή Παιγνίων

  Στη Βουλή οι διατάξεις για την Επιτροπή Παιγνίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προς ψήφιση στη Βουλή οδεύουν οι ρυθμίσεις που αφορούν στην λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και ειδικότερα στο ζήτημα του Κανονισμού Παιγνίων.

  Με τις προωθούμενες αλλαγές στο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα", προβλέπεται πως θέματα διεξαγωγής και ελέγχου των παιγνίων υπάγονται στην κανονιστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών.

  Συγκεκριμένα, προβλέπεται (στο άρθρο 86) πως ο Κανονισμός Παιγνίων εκδίδεται με απόφαση του ΥΠΟΙΚ, μετά από εισήγηση της ΕΕΕΠ. Παράλληλα, θεσπίζεται μεταβατικό καθεστώς για τη ρύθμιση της διεξαγωγής και ελέγχου των παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων (VLTs), έως την έκδοση των σχετικών διατάξεων του οικείου Κανονισμού Παιγνίων, σύμφωνα με τη διαδικασία του ν.4002/11. Επιπλέον, ορίζεται πως μέχρι την έκδοση του Οργανισμού της ΕΕΕΠ, τα θέματα που διέπονται από αυτόν ρυθμίζονται με αποφάσεις της ΕΕΕΠ.

  Με τον τρόπο αυτό και σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιούνιο, ρυθμίζεται το ζήτημα που είχε ανακύψει έπειτα από απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε πως η νομοθεσία που επέβαλε τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα με την έκδοση Κανονισμού Παιγνίων από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ήταν αντίθετη στον νόμο 4002/2011 που προβλέπει για τα συγκεκριμένα θέματα την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Επίσης ορίζει ότι όλες οι πράξεις πιστοποίησης επανεξετάζονται από την Επιτροπή Παιγνίων εντός 3 μηνών από την έκδοση του οικείου οριστικού Κανονισμού Παιγνίων.

  Η προωθούμενη ρύθμιση κινείται στην ίδια κατεύθυνση και θεσπίζει μεταβατικό καθεστώς για τη ρύθμιση της διεξαγωγής και ελέγχου των παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων, έως την έκδοση των σχετικών διατάξεων του οικείου Κανονισμού Παιγνίων, ώστε ο Κανονισμός της 26/10/2016 που είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ να είναι σε ισχύ.

  Διαβάστε ακόμη:
  ΣτΕ: Ζητεί προεδρικό διάταγμα για τη λειτουργία των VLTs

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ