Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Αυγ-2019 14:29

  ΠΟΣΔΕΠ: Προς τη σωστή κατεύθυνση η ρύθμιση για το άσυλο, αλλά δεν φτάνει

  ΠΟΣΔΕΠ: Προς τη σωστή κατεύθυνση η ρύθμιση για το άσυλο, αλλά δεν φτάνει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανακοίνωση για τη νομοθετική ρύθμιση που προτείνει το υπουργείο Παιδείας για το άσυλο στα ΑΕΙ εξέδωσε η εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

  Η ΠΟΣΔΕΠ σημειώνει ότι το προς ψήφιση άρθρο "είναι προς τη σωστή κατεύθυνση", ωστόσο επισημαίνει ότι "δεν αποτελεί από μόνο του την ικανή συνθήκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος".

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι το προς ψήφιση άρθρο είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του πραγματικού περιεχομένου του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Δεν αποτελεί όμως από μόνο του την ικανή συνθήκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς η εφαρμογή του εξαρτάται από τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας και τη στάση των εμπλεκόμενων δημόσιων αρχών και των θεσμικών οργάνων των πανεπιστημίων".

  Τέλος, η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει την ανάγκη για "συνολική επανεξέταση όλων των πτυχών του ζητήματος της φύλαξης και ασφάλειας στους πανεπιστημιακούς χώρους" και προτείνει τη σύσταση υπηρεσίας "με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια υπό την άμεση εποπτεία του Πρύτανη, καθώς και την αυξημένη ευθύνη που έχουν οι πρυτανικές αρχές, και με το νέο θεσμικό πλαίσιο, για την αποτελεσματική φύλαξη των ιδρυμάτων".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ