Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Αυγ-2019 10:29

  Ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ για άσυλο, αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και Δήμους

  Ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ για άσυλο, αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και Δήμους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ένταση και ενστάσεις από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδιαίτερα για τα άρθρα που αφορούν τις αλλαγές στο άσυλο, την διάταξη που θέτει ασυμβίβαστο στην Προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού από την πρώην σύμβουλου του Αλ. Τσίπρα κ. Βασιλική Θάνου και τις αλλαγές στην διοίκηση των Δήμων ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα" στην Βουλή.

  Εξηγώντας την διαδικασία του επείγοντος ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο ξεκινάει η ορκωμοσία των νέων Δημοτικών Αρχών "και πρέπει να είναι καθαρό το πλαίσιο λειτουργίας τους". Ο ίδιος στην έναρξη της συνεδρίασης των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης για το ατύχημα σε αθλητική εγκατάσταση στην  Χίο που στοίχισε την ζωή σε έναν 19χρονο και υπογράμμισε πως θα διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια.

  Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αρχής γενομένης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια του εισηγητή Παύλου Πολάκη χαρακτήρισε "διαδικαστικό εκτροχιασμό" το επείγον του νομοσχεδίου. "Εγώ δεν θα συμφωνήσω είμαστε μπροστά σε έναν διαδικαστικό εκτροχιασμό" είπε ο κ. Πολάκης. "Σπεύδετε προκαταβολικά να ακυρώσετε την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη με κατάργηση της ισοτιμίας της ψήφου. Ποιο είναι το επείγον όλων των άλλων διατάξεων από τα άλλα υπουργεία; Είναι τόσο επείγον ζήτημα η κατάργηση του ασύλου; Είναι τόσο επείγον η διάταξη για την  Επιτροπή Ανταγωνισμού;".

  Αντιρρήσεις για την διαδικασία του επείγοντος εξέφρασαν ακόμα οι εισηγητές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, του Μέρα25 και της Ελληνικής Λύσης.

  Μαρία Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ