Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 15:21

  ΒΕΑ: Βαθιές φορολογικές "ανάσες" περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

  ΒΕΑ: Βαθιές φορολογικές "ανάσες" περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Αναμφίβολα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις και βαθιές φορολογικές "ανάσες" για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά", επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης σε δήλωσή του αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

  Ο ίδιος πρόσθεσε: "Μια πρώτη ανάγνωση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού δείχνει ότι το πακέτο των φοροελαφρύνσεων περιλαμβάνει κίνητρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά". 

  Η ανάγκη μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια, πάγιο αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, καθώς οι φοροδοτικές αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας, έχουν καταρρεύσει, προσέθεσε.

  Με δεδομένο ωστόσο, ότι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα εφαρμοστεί από το 2020, το ΒΕΑ επισημαίνει και στη νέα κυβέρνηση, την ανάγκη για μέτρα άμεσης ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που άντεξαν στην "μάχη της επιβίωσης", όπως αναφέρει, πρέπει επιτέλους να δουν εμπράκτως μέτρα ανακούφισης από την πολυετή κρίση. "Οι αλλαγές, για παράδειγμα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις, είναι προς αυτή την κατεύθυνση και περιμένουμε να δούμε το πλήρες σχέδιο για την ουσιαστικότερη αξιολόγησή τους, ενώ και η ταχύτερη του αναμενομένου μείωση του ΕΝΦΙΑ, είναι σίγουρα θετική εξέλιξη. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

   Η νέα κυβέρνηση, έχει ισχυρή λαϊκή εντολή και άρα και τη δυνατότητα να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος και να λάβει πολιτικές αποφάσεις, με γνώμονα την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την άμεση προσέλκυση νέων επενδύσεων, που θα δώσουν την πολυπόθητη αναπτυξιακή ώθηση", καταλήγει.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ