Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Ιουλ-2019 14:56

  Τ. Τζήκας: Πολύ σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάπλαση της ΔΕΘ

  Τ. Τζήκας: Πολύ σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάπλαση της ΔΕΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Τάσος Τζήκας το γεγονός ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης "ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πέντε εμβληματικά έργα που αφορούν τη χώρα και ένα από αυτά είναι η ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ".

  Ο ίδιος επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι "η Θεσσαλονίκη χρειάζεται την ανάπλαση, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο" και τόνισε: "το χωρικό σχέδιο που έχουμε υποβάλλει το 2018 αλλά το δουλεύουμε από το ΄13 που έγινε η ενοποίηση των δύο εταιρειών, ουσιαστικά προτείνει ένα νέο εκθεσιακό κέντρο στο κέντρο της πόλης, όπου στο μισό οικόπεδο των 165 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί ένα εμβληματικό και βιοκλιματικό εκθεσιακό κέντρο και το υπόλοιπο 50% θα δοθεί για χρήση στην πόλη. Για το χωρικό σχέδιο που έχουμε καταθέσει έχει τελειώσει η διαβούλευση και περιμένουμε την τελική έγκριση".

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, "η πόλη, για να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου, χρειάζεται ένα νέο εκθεσιακό κέντρο".

  "Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με τα συναρμόδια υπουργεία πολύ καλά και έχουμε την υποστήριξη όλων των φορέων της πόλης, της Περιφέρειας και του Δήμου. Υπάρχει διακομματική υποστήριξη σε αυτό το project που ενώνει την πόλη. Είναι σημαντικό μέσα στο 2020 να δρομολογηθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Ελπίζουμε ότι το 2026, όπως έχουμε προγραμματίσει, στα 100 χρόνια της ΔΕΘ θα εγκαινιάσουμε το νέο εκθεσιακό" πρόσθεσε ο κ. Τζήκας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020