Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουλ-2019 23:07

  Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

  Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ματαιώνεται η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να προκηρυχθεί ξανά με νέες προδιαγραφές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  Σκοπός είναι τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση,

  Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική "κάρτα του πολίτη" η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά, σημειώνει το υπουργείο. "Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες".

  Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαγωνισμούς που υλοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία, με προϋπολογισμό ύψους 515,4 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον  περασμένο Απρίλιο, έπειτα από σημαντικές καθυστερήσεις, με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος να λαμβάνουν 27 εταιρείες. Εξ αυτών, στην τελική ευθεία είχαν μπει μόλις οκτώ ενδιαφερόμενοι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ