Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουλ-2019 19:06

  Χαλκιδική: Τα δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση των ζημιών

  Χαλκιδική: Τα δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση των ζημιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Νέα διευρυμένη σύσκεψη στο δημαρχείο Μουδανιών, που λειτουργεί από χθες ως άτυπο Επιχειρησιακό Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, υπό τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την εκτίμηση των μέχρι τώρα ενεργειών και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό τις επόμενες ώρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί πλήρως ο ηλετροφωτισμός των πληγεισών περιοχών στη Χαλλιδική.

  Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία:

  -Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί πλήρως (πλην του οδικού άξονα Μουδανιών-Κασσάνδρας , όπου και κατέρρευσαν οι πυλώνες της ΔΕΗ).

  -Δέκα κάτοικοι που αντιμετώπισαν πρόβλημα στέγασης εξασφάλισαν περίθαλψη και φιλοξενία σε ξενοδοχεία και δωμάτια της περιοχής.

  -Διατέθηκε υλικοτεχνική υποδομή για την αποκατάσταση καταυλισμού και φιλοξενία Ρομά στην Νέα Ποτίδαια.

  -15 συνεργεία με 30 μηχανικούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν μέχρι αυτήν την ώρα τις αυτοψίες για τον εντοπισμό ζημιών σε βασικές υποδομές και επιχειρήσεις. Παράλληλα, μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ του υπουργείου Υποδομών προχωρούν σε αυτοψίες μετά από αιτήσεις των πολιτών.

  -Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ μετέβη προς έλεγχο ευστάθειας επικίνδυνων πρανών και βράχων στην περιοχή Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας.

  -Διατέθηκαν γεννήτριες για την λειτουργία των αντλιοστασίων σε δήμους και σε στρατηγικής σημασίας υποδομές (ΑΤ Κασσανδρείας, ΑΤ Προποντίδος, Πυροσβεστικό Σταθμός Μαρμαρά, Δημαρχείο Μουδανιών κλπ) σε συνεργασία με το 3ο Σώμα Στρατού, όπου τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν.

  -Δημιουργήθηκαν χώροι διάθεσης πόσιμου εμφιαλωμένου νερού για τους κατοίκους και στους τρεις δήμους του Νομού, για χωριά, όπου δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, καθώς και διάθεσης νερού για λόγους υγιεινής σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις.

  -Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού σε Ιερισσό-Ουρανούπολη- Πολύγυρο-Νικήτη, ενώ συνεχίζεται η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών στον υπόλοιπο Νομό.

  -Στον Μαρμαρά, τη Σάρτη, τη Συκιά και την Τορώνη γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί αργά την νύχτα η αποκατάσταση (σε κάθε περίπτωση έχουν αποσταλεί γεννήτριες για την λειτουργία αντλιοστασίων και γεωτρήσεων και την εξασφάλιση νερού).

  -Δρομολογήθηκε η αυριανή παρουσία πολυπληθούς κλιμακίου μηχανικών από το υπουργείο Υποδομών, το οποίο μεταβαίνει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια, σχολεία και υποδομές.

  -Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα και την ομάδα του, ολοκληρώθηκε η από αέρος καταγραφή των ζημιών και αναμένονται σήμερα το βράδυ τα αποτελέσματα της μαγνητοσκόπησης για περαιτέρω ανάλυση.

  *Διαβάστε ακόμη: 

  Ν. Χαρδαλιάς για Χαλκιδική: Η μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ
  ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζεται η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ