Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουλ-2019 17:22

  Μέτρα ανακούφισης κατοίκων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

  Μέτρα ανακούφισης κατοίκων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζητά η ΓΣΕΒΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Είναι πολύ θετικό που η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε και κινητοποιήθηκε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη χθεσινή φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές, όπως των Νομών Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Έβρου", αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ σε επιστολή της προς την κυβέρνηση, ενώ καλεί τους υπουργούς και τον περιφερειάρχη, πέραν των ενεργειών στις οποίες έχει ήδη προβεί η κυβέρνηση να λάβουν υπόψη τους και το ακόλουθο πλαίσιο προτάσεων και δράσεων που, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, "θεωρούμε ότι αποτυπώνει το σύνολο των μέτρων που απαιτούνται για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που υπέστησαν τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων".

  Σημειώνεται ότι πρωτίστως η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή της στους πληγέντες. Απέστειλε, δε, ήδη προς τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας) επιστολή, προτείνοντας μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων.

  Συγκεκριμένα το πλαίσιο ενεργειών που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ είναι το εξής:

  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  [1] Πλήρης αποζημίωση των επιχειρήσεων που επηρεάζονται άμεσα από την καταστροφή που έχει συντελεστεί.

  [2] Αποζημίωση για τα κατεστραμμένα προϊόντα με βάση τις τρέχουσες τιμές.

  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

  [1] Για όσους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές δυνατότητα απαλλαγής (και όχι μόνο αναστολής) από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για τουλάχιστον ένα εξάμηνο διατηρώντας το δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας.

  [2] Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους.

  ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

  [1] Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Μετά την αποτίμηση των ζημιών, ισοαναλογική απομείωση χρεών. Παράλληλα, να εξεταστεί η παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μεταγκατάσταση κοκ)

  [2] Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια.

  [3] Ειδική ρύθμιση- παράταση για τις ληξιπρόθεσμες επιταγές

  [4] 'Αμεση καταβολή των ποσών που προκύπτουν από ιδιωτική ασφάλιση κτιρίων και αγαθών.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  [1] Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής για χρονικό διάστημα ενός έτους

  [2] Απελευθέρωση πόρων από προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την αποκατάσταση των ζημιών.

  [3] Ειδικό καθεστώς πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές για τις οικογένειες που έχουν πληγεί (βρεφονηπιακούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη)".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ