Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 15:36

  Επιμελητές ανηλίκων: "Όχι" στην υπαγωγή τους στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη

  Επιμελητές ανηλίκων: "Όχι" στην υπαγωγή τους στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κων/νο Τσιάρα θα έχουν την Παρασκευή οι επιμελητές Ανηλίκων οι οποίοι αντιδρούν στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ύστερα από 50 χρόνια, "θεσμικής" παρουσίας τους, ως "αναπόσπαστου παράγοντα" της Ποινικής Δικαιοσύνης, θα πρέπει, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, να υπαχθούν στο εξής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα των Υπουργείων, όπου και μεταφέρεται η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην οποία οργανωτικά ανήκουν. 

  "Ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης" αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

  Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  "Εδώ και πενήντα περίπου χρόνια οι Επιμελητές Ανηλίκων, στο πλαίσιο της δημόσιου λειτουργήματός τους, αποτελούν φύσει και θέσει αναπόσπαστο παράγοντα της απονομής δικαιοσύνης σε ανηλίκους και της προστασίας του παιδιού σε κίνδυνο καθώς και, πλέον, της προστασίας του ανήλικου θύματος. Ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Το ΔΣ του Συνδέσμου Επιμελητών Δικαστηρίων Ανηλίκων Ελλάδας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ