Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 08:54

  Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης

  Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Η δια της σιωπής αδρανοποίηση -ουσιαστικά- του διατάγματος δίνει το προνόμιο της επιλογής στο νέο υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα επειδή η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, όπως λένε δικαστικές πηγές, είναι διοικητική πράξη, μπορεί να ανακληθεί από το νέο υπουργικό συμβούλιο που δύναται να επανέλθει με νέα πρόταση.

  Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση
  Η νέα κυβέρνηση  της ΝΔ, έχει να ακολουθήσει τους εξής δρόμους:

  - Να ανακαλέσει το διάταγμα και να εκδώσει καινούργιο με τα πρόσωπα που εκείνη εκτιμά πως θα πρέπει να ανταποκριθούν. Η μια περίπτωση θα είναι να ακολουθήσει π.χ το δρόμο της επετηρίδας, των αρχαιοτέρων δηλαδή στον Άρειο Πάγο. Του αρχαιότερου αντιπροέδρου (είναι η Δημ. Αλειφεροπούλου) και του αρχαιότερου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (είναι ο Δημ. Δασούλας).

  - Η δεύτερη (πιθανόν και με τις μεγαλύτερες πιθανότητες) είναι να μην ακυρώσει ολόκληρη τη διαδικασία και να επιλέξει αυτούς που πλειοψήφησαν στη διάσκεψη των προέδρων. Δηλαδή η Ειρήνη Καλού για πρόεδρος του Αρείου Πάγου (πήρε 15 ψήφους στη διάσκεψη και ήταν και η τελική επιλογή της νυν κυβέρνησης) και ο Χαρ. Βουρλιώτης για εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (πήρε 15 ψήφους, αλλά προτιμήθηκε από την νυν κυβέρνηση η Δήμητρα Κοκοτίνη που είχε πάρει 8 ψήφους και ήταν τέταρτη στην προεπιλογή).  

  - Δεν θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν να υπάρξει απόφαση για ουσιαστική κατάργηση ή επανάληψη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, να πάει δηλαδή η κυβέρνηση σε επιλογή προσώπου που δεν είναι σε αυτά τα οποία είχαν προεπιλεγεί από τη Βουλή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020