Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 19:21

  Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

  Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προ των πυλών είναι η άμεση δημοπράτηση των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά την προώθηση του συνόλου των σχετικών εγγράφων από την εταιρία "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε." προς την Περιφέρεια Αττικής.

  Μέσα σε εννέα μήνες εξασφαλίστηκαν οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και οι απαιτούμενες εγκρίσεις για ένα έργο στην καρδιά της Αθήνας που εκκρεμούσε επί 20 χρόνια.

  Ταυτόχρονα η "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε." εξασφάλισε μέσω του ΠΔΕ, τον αρχικό προϋπολογισμό των 10.000.000 ευρώ τα οποία έχουν ήδη διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

  Ο φάκελος περιλαμβάνει τις οριστικές μελέτες και τις μελέτες εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές), τα τεύχη δημοπράτησης, όπως και τις εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται ότι οι οκτώ πολυκατοικίες διασώθηκαν από την κατεδάφιση και την πώληση και αποδόθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής για να αποκατασταθούν.

  Τέλος, για το διατηρητέο ιστορικό προσφυγικό συγκρότημα προβλέπονται οι χρήσεις: Κατοικίας για τους διαμένοντες ιδιοκτήτες, κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες ομάδες, ξενώνα συνοδών ασθενών του νοσοκομείου "'Αγιος Σάββας" και Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ