Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουλ-2019 17:55

  Αντιδρούν οι πρυτάνεις στην κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ

  Αντιδρούν οι πρυτάνεις στην κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου, για τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την κατανομή 500 θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ και την αντιστοίχηση τμημάτων για τις μετεγγραφές του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους.

  Ειδικότερα, για τις αντιστοιχίες των τμημάτων, η Σύνοδος σημείωσε ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας "δεν πληροί τις αναγκαίες ακαδημαϊκές και τυπικές προϋποθέσεις", καθώς "προβαίνει σε αντιστοιχίσεις λειτουργούντων με μη λειτουργούντα και άνευ προγραμμάτων σπουδών ακαδημαϊκά Τμήματα".

  Σχετικά με τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ, το προεδρείο της Συνόδου ανέφερε ότι η απόφαση κατανομής των θέσεων "δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση κατανομής που κατατέθηκε, όπως ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, ομόφωνα από τα μέλη της Συνόδου Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων".

  Για το ζήτημα αυτό πήρε θέση και η ΠΟΣΔΕΠ, κάνοντας λόγο για "λαϊκισμό" εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου, αφού, όπως υποστήριξε, η απόφαση κατανομής των θέσεων δεν συνοδεύεται από την απόφαση για κατανομή των αντίστοιχων κονδυλίων.

  "Οι θέσεις αυτές, όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχουν. Ο υπουργός υπέγραψε μια απόφαση κενή περιεχομένου", τόνισε η ΠΟΣΔΕΠ, σημειώνοντας ότι "ο κ. Γαβρόγλου συνεχίζει το λαϊκισμό και τις πομπώδεις ανακοινώσεις κενές περιεχομένου προφανώς για προεκλογικούς λόγους, μέχρι και την τελευταία στιγμή".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ