Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Ιουν-2019 17:25

  Επιστολή του ΕΕΛΛΑΚ στα κόμματα για προώθηση της ανοιχτής διακυβέρνησης και διαφάνειας

  Επιστολή του ΕΕΛΛΑΚ στα κόμματα για προώθηση της ανοιχτής διακυβέρνησης και διαφάνειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) απέστειλε επιστολή στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καταθέτοντας εννέα προτάσεις πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της Ανοιχτής Διακυβέρνησης, των ανοιχτών δεδομένων και της ενεργής συμμετοχής και ενημέρωσης των πολιτών.
   
  Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος, καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης, ο Οργανισμός ζητά από τα κόμματα να τις λάβουν υπόψη και να δεσμευθούν για μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες, χωρίς οικονομικό κόστος, θα μπορούσαν να ωφελήσουν σε πολλά επίπεδα τη δημοκρατία και την οικονομία.
   
  Οι προτάσεις αφορούν την ενίσχυση της Διαύγειας (Ν. 3861/2010) και της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας, την ενίσχυση και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (Ν.3979/2011) και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, την εφαρμογή του νόμου για τα ανοιχτά δεδομένα (Ν. 4305/2014), την εφαρμογή του Νόμου 4048/2012 για τη Ρυθμιστική Διακυβέρνηση και τη δημιουργία ενός Συστήματος Παρακολούθησης και Ελέγχου του κυβερνητικού έργου.
   
  Προτείνονται επίσης η λήψη μέτρων για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης του ανοιχτού λογισμικού και των ανοιχτών τεχνολογιών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, η ενσωμάτωση της διδασκαλίας των ανοιχτών τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, καθώς επίσης η κατάρτιση και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου οδικού χάρτη για την Ανοιχτή Επιστήμη.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ