Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιουν-2019 08:25

  Γ. Αγγελής: Ζητεί να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με Μιχ. Καλογήρου και Ξ. Δημητρίου για τη Novartis

  Γ. Αγγελής: Ζητεί να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με Μιχ. Καλογήρου και Ξ. Δημητρίου για τη Novartis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Το όνομα του "αποκαλούμενου" Ρασπούτιν, του ανθρώπου που σύμφωνα με δεύτερο εισαγγελικό λειτουργό κινεί υπογείως τα νήματα στη Δικαιοσύνη, θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.  Αυτό -προφανώς – προτίθεται να ζητήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής , εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά του να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με την κα Δημητρίου αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου.

  Η ερώτηση του …εκατομμυρίου προκύπτει από τις ίδιες τις δημόσιες αναφορές του κ.Αγγελή, δεδομένου ότι στη χθεσινή δήλωσή του αναφέρει επί λέξει: "Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον "αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου" και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το "υπάκουο παιδί της"), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει "παιδιά και νύφες" ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου".  

  Εν ολίγοις με τη δημόσια αναφορά του ο κ. Αγγελής, γνωστοποιεί στον αρμόδιο εισαγγελικό, λειτουργό που διενεργεί την έρευνα, πως η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας γνωρίζει το όνομα του προσώπου που αποκαλείται στα ενδότερα της Δικαιοσύνης ‘Ρασπούτιν’ και θεωρείται – από τον κ.Αγγελή τώρα και την Ελένη Ράικου, παλαιότερα- ενορχηστρωτής συγκεκριμένων  ενεργειών στη Δικαιοσύνη. Πολλώ δε μάλλον που ο κ. Αγγελής τον υποδεικνύει ως πρόσωπο που έπαιξε κεντρικό ρόλο στην Novartis.   

  Στη Βουλή
  Σημασία όμως έχει και η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μετά τη ανακοίνωση Αγγελή και την αναφορά σε "μέλος της κυβέρνησης που είναι ο Ρασπούτιν", με ανάρτησή του αναφέρει πως η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες πρέπει να πάει τώρα στη Βουλή και να ερευνηθεί από αυτή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου:  

  "Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής: Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

  Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

  Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν".

  Διαβάστε ακόμη:
  Σε μια εβδομάδα καταθέτει ο Γιάννης Αγγελής στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ