Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 19:40

  Novartis: Η Ελένη Τουλουπάκη στην αναφορά της μιλάει για στοιχεία που αρνήθηκε να παραλάβει ο Γ. Αγγελής

  Novartis: Η Ελένη Τουλουπάκη στην αναφορά της μιλάει για στοιχεία που αρνήθηκε να παραλάβει ο Γ. Αγγελής
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Την ύπαρξη στοιχείων που επιχείρησαν να "περάσουν" οι αμερικάνικες αρχές στην ελληνική αντιπροσωπεία των εισαγγελέων που βρέθηκε στη Βιέννη τον χειμώνα του 2018, φέρεται να επιβεβαιώνει στην αναφορά που κατέθεσε σε απάντηση των ισχυρισμών του Γιάννη Αγγελή, η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στα τέλη Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο της έρευνας που είχε διαταχθεί τότε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διαρροές στον Τύπο.    

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά που είχε καταθέσει στα τέλη Ιανουαρίου η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη,  επιβεβαιώνει πως πράγματι οι Αμερικάνοι είχαν αναφερθεί στην ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου  από την Ελλάδα το οποίο ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis. Στην αναφορά της η κ. Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι σε εκείνη τη  συνάντηση,  είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους  ότι υπάρχει στην διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία Έλληνα πολιτικού που εμφανίζονται στον κύκλο των εμπλεκόμενων.

  Οι Αμερικανοί, σύμφωνα πάντα με την αναφορά της κ. Τουλουπάκη,  φέρονται να ρώτησαν μάλιστα τους Έλληνες συναδέλφους τους  εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό. Η απάντηση όμως που έλαβαν από τον κ. Αγγελή, φέρεται να ήταν η εξής: "Εάν έχετε στοιχεία  να απευθυνθείτε στη Εurojust".

  Τα αρχεία

  Στην ίδια αναφορά η κ.  Τουλουπάκη φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο τότε επόπτης της, Ιω. Αγγελής εκτός από το γεγονός ότι κατάσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία  τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, πήρε επίσης και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

  Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τα έγγραφα αυτά, δεν επιστράφηκαν από τον κ. Αγγελή, αμέσως μόλις παραιτήθηκε από τη θέση του εποπτεύοντος της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ακόμη και σήμερα δεν  έχουν επιστραφεί από τον κ. Αγγελή.

  Η κ. Τουλουπάκη, στη δική της αναφορά, φαίνεται πως επιστρέφει τις κατηγορίες που της αποδίδει ο κ. Αγγελής, καταλογίζοντας σε εκείνον προσπάθεια να μπλοκάρει  την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis, παρεμβαίνοντας σ’ αυτήν.  Για ακριβώς αυτό το λόγο, η εισαγγελική λειτουργός, θεωρεί ότι ο πρώην επόπτης της παρενέβαινε και "άλλαζε"  τις δικές της  παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων