Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 11:20

  Προλαβαίνουμε για τους Κώδικες, η απάντηση Καλογήρου στην παρέμβαση Κοντονή

  Προλαβαίνουμε για τους Κώδικες, η απάντηση Καλογήρου στην παρέμβαση Κοντονή
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:17

  Υπόνοιες για "μη νόμιμη διαδικασία" στην παράδοση των Κωδίκων εξέφρασε από το βήμα της βουλής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

  Ο κ. Κοντονής, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, τον ρώτησε ευθέως: "άκουσα τον  Υπουργό να λέει ότι ενσωματώθηκαν στο σχέδιο το οποίο έχουμε μπροστά μας οι παρατηρήσεις που έγιναν και διατυπώθηκαν στη διαβούλευση. Δηλαδή, έχουμε ένα νέο σχέδιο νόμου από αυτό που παρέδωσε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή; Και αν συνέβη αυτό, επανασυστάθηκε με νόμο η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ή με άλλη διαδικασία; Δεν θέλω να επεκτείνω το σκεπτικό μου, κύριε Υπουργέ. Αντιλαμβάνεστε τι ερωτώ".

  Επίσης ο κ. Κοντονής ζήτησε να αλλάξει με νομοτεχνική βελτίωση η ημερομηνία ισχύος των νέων Κωδίκων, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από τον κ. Καλογήρου ο οποίος κλείνοντας τη διαδικασία επισήμανε πως υπάρχει αρκετός χρόνος ενημέρωσης όλων έως την πρώτη Ιουλίου και δεν συντρέχει λόγος να υπάρξει τόσο μεγάλο κενό (σς από την ψήφιση έως την εφαρμογή τους) ώστε να ικανοποιηθεί η πρόταση του κ. Κοντονή για την πρώτη του επόμενου έτους. 

  Είχε προηγηθεί σφοδρή κριτική από πλευράς του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος επισήμανε προς τους βουλευτές του Σύριζα πως μαζί με την υπέροχη δουλειά "έχουν μπει και σκορπιοί και φίδια" μέσα στους Κώδικες, "και ακόμα και εσείς δεν ξέρετε τι ψηφίζετε. Όμως αύριο θα είστε εσείς υπόλογοι, όχι εμείς".

  Ο κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε ότι οι αλλαγές που έγιναν στα δύο σχέδια νόμων των Κωδίκων της Δικαιοσύνης, μετά την διαβούλευση, είναι γνωστές και η σύνθεση των Επιτροπών που της υλοποίησε επίσης είναι νόμιμη, με υπουργική απόφαση.

  Μαρία Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων