Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Μαϊ-2019 11:21

  Προβλήματα στις συγκοινωνίες από την απεργία στη ΔΕΠΑ

  Προβλήματα στις συγκοινωνίες από την απεργία στη ΔΕΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δρομολογίων των λεωφορείων που κινούνται με φυσικό αέριο προκαλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, που διαμαρτύρονται για το νόμο 4602/2019 που αφορά στη διάσπαση της ΔΕΠΑ και ζητούν την αξιοποίηση και αναπτυξιακή λειτουργία της εταιρείας.

  Μάλιστα, σύμφωνα με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΥ Γ. Γλαύκου προς το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Δ. Τζώρτζη, ζητείται να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των συγκοινωνιών και η εύρυθμη και ασφαλής παροχή συγκοινωνιακού έργου προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Σύμφωνα με την επιστολή από τη μη κυκλοφορία των 300 και πλέον οχημάτων που με ευθύνη της ΔΕΠΑ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ανέρχεται στο ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο ΟΣΥ επιφυλάσσεται για την αποκατάσταση οποιασδήποτε περαιτέρω ζημιάς. 

  Σημειώνεται ότι από την Τρίτη, αλλά και χθες, ο ΟΣΥ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακατανομή δρομολογίων για να διαχειριστεί το κενό που δημιουργήθηκε από τη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 που έκαναν οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ. Συγκεκριμένα έχει σταματήσει η τροφοδοσία σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ, σε απορριμματοφόρα δήμων αλλά και σε ΙΧ. 

  Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΠΑ αποφασίστηκε να συνεχιστούν και σήμερα, καθώς στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ Β. Δότση, δεν προέκυψε δέσμευση για την τύχη των εργολαβικών εργαζόμενων, η τύχη των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστη μετά τις διαδικασίες διάσπασης της εταιρείας. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι περίπου 140 εργολαβικοί προβλέπεται να προσληφθούν αρχικά με εργολαβική σχέση και στη συνέχεια με σύμβαση αορίστου χρόνου στις υπό δημιουργία θυγατρικές της ΔΕΠΑ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, προκειμένου να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

  Ωστόσο οι διαδικασίες καθυστερούν, ενώ για το θέμα πιέζει τη διοίκηση της ΔΕΠΑ και ο υπουργός ενέργειας. 

  Χ. Φλουδόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων