Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Μαϊ-2019 08:25

  Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για Κουφοντίνα ενώ οι κουκουλοφόροι "τα σπάνε"

  Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για Κουφοντίνα ενώ οι κουκουλοφόροι "τα σπάνε"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη 

  Οι δικαστές είναι και αυτοί άνθρωποι. Το βράδυ μετά τα δικαστήρια πάνε στο σπίτι τους, ανοίγουν τηλεόραση, βλέπουν ειδήσεις, σερφάρουν στο διαδίκτυο, διαβάζουν εφημερίδες. Χθες το βράδυ οι Αρεοπαγίτες που συζήτησαν την υπόθεση Κουφοντίνα προφανώς είδαν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο τις εικόνες που ο ίδιος ο Ρουβίκωνας ανέβασε με το "πέσιμο", στη Βουλή. Το βίντεο αναφέρει πως έγινε για τον απεργό πείνας Δημ. Κουφοντίνα.

  Οι ίδιοι οι δικαστές λένε πάντα πως δεν επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιας υπόθεσης. Οφείλουμε να το ακούσουμε. Πως λειτουργούν με νηφαλιότητα και χωρίς να διασπάται η προσοχή τους.

  Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι πως δεν επικρατεί (με ευθύνη της πολιτείας βέβαια) καμιά νηφαλιότητα στη χώρα με αφορμή αυτή την υπόθεση. Τα κρούσματα βίας πολλαπλασιάζονται στο όνομα του πολυισοβίτη της 17Ν, την ώρα που αυτός κάνει απεργία πείνας. Η ίδια η κατάσταση – με την ανοχή του Κράτους- μοιάζει να θέτει ένα δίλημμα στους δικαστές: Ή δίνετε άδεια στον Κουφοντίνα ή "καίμε" τη χώρα. Αυτό το δίλημμα μοιάζει πιο επιτακτικό όταν η χώρα βρίσκεται πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Άρα για ποια νηφαλιότητα μιλάμε ακριβώς;

  Τέλος εβδομάδας  
  Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται τα επόμενα 24ωρα πιθανόν Πέμπτη ή Παρασκευή σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Η πλευρά Κουφοντίνα υπέβαλλε υπόμνημα, με το οποίο εξηγεί τη θέση του και μεταξύ άλλων αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως "οι ρητορικές δηλώσεις οι οποίες υπολείπονται σε ένταση του δημοσίου λόγου δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται σε βάρος του κρατούμενου"  εννοώντας προφανώς την  φράση  περί  "του κόκκινου νήματος των αγώνων" με την οποία, όπως λέει,  σηματοδοτούσε την έναρξη της απεργίας πείνας, πριν ένα χρόνο και "δεν μπορεί να θεωρείται ως κάλεσμα σε άσκηση βίας, καθώς η απεργία πείνας δεν συνιστά άσκηση βίας".

  "Δεν έχουν δικαίωμα τα όργανα της φυλακής να κρίνουν τις ιδεολογικές απόψεις του κρατούμενου ούτε βάση αυτών να εικάζουν τις μελλοντικές προθέσεις του", αναφέρει σχετικά με την αναφορά των δικαστών πως θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του.  

  Η εισαγγελέας
  Η  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που άσκησε την αναίρεση, στην εισήγησής της υποστηρίζει πως  το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια. Η άσκηση αναίρεση εκ μέρους της ανωτάτους εισαγγελικής λειτουργού προκάλεσε αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και ερωτηματικά, καθώς η ίδια είχε εκφράσει εντελώς αντίθετη θέση, λίγους μήνες πριν, όταν είχε διατάξει πειθαρχικό έλεγχο για τους εισαγγελείς που είχαν συμφωνήσει να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ