Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 14:11

  Τέλος στα ανοιχτά φαρμακεία τις αργίες με τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

  Τέλος στα ανοιχτά φαρμακεία τις αργίες με τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.42

  Της Μαρίας Νταλιάνη 

  "Μαντίλι" στα ανοιχτά φαρμακεία τις αργίες κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ γυρνώντας την πλάτη στην εξυπηρέτηση των πολιτών που θα θυμηθούν ξανά το κυνήγι του διανυκτερεύοντος φαρμακείου. Η βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ έγινε δεκτή και ψηφίζεται σήμερα σε μη σχετικό νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο αποδοχής μιας δωρεάς.

  Το πολιτικό στίγμα πίσω από το ωράριο των φαρμακείων έδωσε ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός λέγοντας πως ο φαρμακοποιός είναι κομμάτι της μεσαίας τάξης που χτυπήθηκε σκληρά από τα μνημόνια και ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν την τροπολογία.

  "Είμαι σε έναν κλάδο που βαλλόταν πανταχόθεν και που όλοι επενδύσαμε αρκετά χρήματα για να κρατήσουμε τα φαρμακεία μας" δήλωσε ο φαρμακοποιός βουλευτής Γ. Πάλλης. "Αλλά στο τέλος της ημέρας  η κυβέρνηση έρχεται και κάνει εκείνες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται και επανακτούμε ως φαρμακοποιοί την στοιχειώδη αξιοπρέπειά και ικανοποίηση για την ζωή μας. Στον κλάδο μας η 5ήμερη εργασία έγινε 6ήμερη, και όχι κύριοι δεν θα ‘χουμε 7ήμερη. Ποτέ την Κυριακή. Γιατί κάποτε όταν αποφασίστηκε να αλλάξει το ωράριο  (σ.σ. ήταν μεταξύ των μέτρων που ζητήθηκαν από τους θεσμούς για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων)  κάποιοι είπαν πως υπάρχουν 12.000 φαρμακοποιοί αλλά δεν μας νοιάζει τι θα γίνουν αρκετοί από αυτούς".

  Μιλώντας για την τροπολογία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε πως "υπήρξε εμμονή του ΔΝΤ για άνοιγμα των φαρμακείων και επέβαλλαν την ρύθμιση. Εμείς στο νέο μεταμνημονιακό περιβάλλον θεωρούσαμε σωστό τα φαρμακεία να ταυτίζεται με το ωράριο των άλλων μαγαζιών της υπόλοιπης αγοράς. Είναι σωστό να ξεκουράζονται οι φαρμακοποιοί.Το μέτρο έχει την σύμφωνη γνώμη των συλλόγων των Φαρμακοποιών, κι αυτή η ρύθμιση είναι ένα μόνο κομμάτι από την εργαλειοθήκη 1 του ΟΟΣΑ".

  Την πρωτοβουλία των τριών "μάχιμων", όπως είπε, φαρμακοποιών-βουλευτών που κατέθεσαν την τροπολογία  χαιρέτησε ο επίσης φαρμακοποιός Θ. Δρίτσας. Μάλιστα ο ίδιος προανήγγειλε πως το υπουργείο Υγείας θα φέρει σύντομα θεσμικό πλαίσιο ώστε τα φαρμακεία να ενταχθούν στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Συστήματος Υγείας. "Δεν είναι δυνατόν να εξοντώνεται  ο επιστήμων φαρμακοποιός και να υπάρχουν φαρμακεία-επιχειρήσεις. Η κυβέρνησή μας πέτυχε ρυθμίσεις ισορροπίας παρά τις έντονες πιέσεις και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ" τόνισε ο κ. Δρίτσας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ