Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 12:53

  Το CEO Clubs Greece μιλάει για "Sensemaking και Sensegiving" στην αλλαγή

  Το CEO Clubs Greece μιλάει για "Sensemaking και Sensegiving" στην αλλαγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το CEO Clubs Greece, στο πλαίσιο μίας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει για να τιμήσει τα 10 χρόνια ενεργούς δράσης και συμβολής του στο ελληνικό επιχειρείν, αφιέρωσε τον μηνιαίο κύκλο συναντήσεων των μελών του στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις κατά την προσπάθεια επικοινωνίας και εφαρμογής προγραμματισμένων αλλά και επιβεβλημένων αλλαγών στις δομές, προσανατολισμό και λειτουργίες τους.

  Με εισηγητή τον Πολυδεύκη Λουκόπουλο,  Chairman & Managing Director της Signify Hellas (ex-Philips Lighting Hellas) και μέλος του Advisory Board του CEO Clubs Greece, αναλύθηκαν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες του σήμερα στη επιτυχή εφαρμογή της στρατηγικής της αλλαγής, που δεν είναι άλλες από τις αντιδράσεις και επιφυλάξεις των ανθρώπων που καλούνται να τις εφαρμόσουν.

  "Αποτελεί βασική ανάγκη του ανθρώπου να ορίζει και να ελέγχει το περιβάλλον του, οργανώνοντας τις σκέψεις του αντιστοίχως" τόνισε ο Πολυδεύκης Λουκόπουλος, αναλύοντας τους βασικούς μηχανισμούς ερμηνείας που λαμβάνουν χώρα κάθε φορά που τα στελέχη ενός οργανισμού προσπαθούν να "αποκωδικοποιήσουν" μια αλλαγή. Αναφερόμενος στην κομβική συμβολή του middle management στην επιτυχή εφαρμογή κάθε αντίστοιχης πρωτοβουλίας, ο Π. Λουκόπουλος ανέλυσε τις βασικές κατηγορίες αντιδράσεων που κάθε ηγέτης οφείλει να γνωρίζει, προβλέπει και διαχειρίζεται, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της στρατηγικής του.

  "Τείνουμε να υποτιμάμε τις σημαντικές επιπτώσεις της σιωπής" τόνισε κλείνοντας ο εισηγητής της εσπερίδας, παρουσιάζοντας ένα εργαλείο διαχείρισης της διαδικασίας της αλλαγής, που ενισχύει τα Ανώτατα Διοικητικά στελέχη στην κατανόηση, διάγνωση, πρόβλεψη, αντιμετώπιση και επιτυχή εφαρμογή της. 

  Οι Κύκλοι συναντήσεων του CEO Clubs Greece αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των μελών του, ενώ εντάσσονται σε μια σειρά δράσεων, συναντήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αναδεικνύουν την αξία της ουσιαστικής δικτύωσης και της συλλογικής σκέψης και δράσης.   

  Με την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Φυσικό Αέριο (Main Partner), Leaseplan, Goldair Tourism και Cosmote e-value (Diamond Partners), Chivas, Coffee Island, TNT-FedEx, Regus, Manifest, Weber Shandwick, Generation Y και Papastratos (Platinum Partners), AIG, Cisco, Goldair Handling, Bausch Health, Daikin, SARGIA Partners, EY, Olympic Brewery, Signify & Synergy (Golden Partners), Pressious Arvanitidis, Diastasis, iSquare, Coca-Cola 3E (Silver Partners). 

  Χορηγός επικοινωνίας το Forbes. Υποστηρικτές επικοινωνίας η Ethos Media και η Global Sustain.             

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ