Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Μαϊ-2019 18:05

  Αύριο στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για το brand "Μακεδονία"

  Αύριο στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για το brand "Μακεδονία"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύριο συνεδριάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή που θα ασχοληθεί με τα εμπορικά σήματα Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής η αναπλ. υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

  Όπως είπε, είναι η πρώτη συνάντηση στην οποία θα τεθούν τα θέματα των εμπορικών σημάτων από επιχειρηματίες. "Η Συμφωνία των Πρεσπών λύνει τα θέματα", υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου. "Πατρίδα είναι οι άνθρωποι" είπε, "και η γη που κατοικούν".

  Η ίδια τόνισε πως από τώρα θα βλέπουμε ποια είναι η έμπρακτη ωφέλεια από την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ σε ό,τι αφορά την Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση νέου συνοριακού σημείου διέλευσης ανάμεσα στις δύο χώρες, το οποίο θα συνδέει τους Προμάχους, στην Ελληνική Δημοκρατία και το Μάιντεν (Majden) στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας η οποία ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή, "ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της Φλώρινας εδώ και χρόνια".

  Νωρίτερα ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Δ. Αντωνιάδης έδωσε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το τι θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής λέγοντας πως "έχει ερημώσει, έχουν κλείσει από την κρίση πάρα πολλές επιχειρήσεις, και το ίδιο θα συμβεί και στην Πέλλα. Κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πχ την πώληση αγροτικών προϊόντων, στα Σκόπια είναι πάμφθηνα. Ένα κιλό μήλα κάνει 28 λεπτά, αλλά είναι γεμάτα απαγορευμένα φυτοφάρμακα. Το ίδιο και το γάλα που έρχεται στις γαλακτοβιομηχανίες, είναι πάμφθηνο. Λέμε στους κατοίκους να μην ψωνίζουν από εκεί. Το ίδιο θα γίνει με το άνοιγμα της διασυνοριακής οδού και στην Πέλλα. Και η κ. Τζάκρη λέει πως θα ωφεληθούν. Ποιος θα ωφεληθεί.".

  Η κύρωση της σύμβασης πέρασε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Ε, Κεντρώων και ΧΑ, υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι και "Παρών" η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ. 

  Μαρία Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ