Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Μαϊ-2019 20:30

  Ελ. Παναγιωταρέα: Η μείωση της φορολογίας απαιτεί δομικές μεταρρυθμίσεις

  Ελ. Παναγιωταρέα: Η μείωση της φορολογίας απαιτεί δομικές μεταρρυθμίσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, που είναι το βασικό μέρος του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία αυτή τη στιγμή επικρατεί επενδυτική άπνοια", δήλωσε η Ελένη Παναγιωταρέα, υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

  Η κ. Παναγιωταρέα, η οποία επισκέφθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας-Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι για να μειωθεί η φορολογία, βασική προϋπόθεση είναι η υλοποίηση μιας κρίσιμης μάζας δομικών μεταρρυθμίσεων, όπως η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, η επένδυση στις υποδομές και την καινοτομία,  η μείωση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας και η εισαγωγή της ψηφιακής λογικής στη δημόσια διοίκηση.

  Η υποψήφια Ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη χρήσης χρηματοπιστωτικών εργαλείων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια των ευρωπαϊκών ταμείων, μέσω της χρηματοοικονομικής και τραπεζικής μόχλευσης. "Ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των ανθρώπων της αγοράς και του επιχειρείν ως συνοδοιπόρους και όχι ως αντίπαλους, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας και την οριστική έξοδο από την κρίση", δήλωσε. 

  Αναφερόμενη στην μείωση της νεανικής ανεργίας, που, όπως είπε, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της για το Ευρωκοινοβούλιο, η Ελένη Παναγιωταρέα εξήγησε ότι θα επιτευχθεί μέσω της ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας. Δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι "από τα φόρα των start-ups και τους διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας, μέχρι την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου και εφαρμόσιμου πλαίσιου πολιτικών, οι νέοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται με προοπτική και αξιοπρέπεια". 

  Ο κ. Νίκος Αντωνάκης, Πρόεδρος του Οικονομικού Επμελητηρίου, αλλά και τα μέλη του, μεταξύ των οποίων οι κκ Μιχάλης Κούπκας, Δημήτρης Αγγελάκης, Βαγγέλης Γκλάκας, Στέλιος Ιατρού, Λάζαρος Μακρίδης, και Παναγιώτης Γκαγκαβούζης, περιέγραψαν τις ασφυκτικές συνθήκες υπερφορολογήσης που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκαν και στην πολυνομία που ταλαιπωρεί φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κατά το γόνιμο διάλογο τους με την κ. Ελένη Παναγιωταρέα, συμφώνησαν ότι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανταποδοτικότητας των φόρων. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων