Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Μαϊ-2019 15:55

  Κουφοντίνας: "Η με βγάζετε από το υπόγειο ή φεύγω από το νοσοκομείο"

  Κουφοντίνας: "Η με βγάζετε από το υπόγειο ή φεύγω από το νοσοκομείο"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δήλωση με την οποία μιλάει για συμπεριφορά στο πρόσωπό του που συνιστά βασανιστήρια και απάνθρωπη συμπεριφορά καθώς βρίσκεται σε θάλαμο του Νοσοκομείου Βόλου "στο 2ο υπόγειο δίπλα από το νεκροτομείο", έστειλε προς τον Διευθυντή του Νοσοκομείου ο Δημ. Κουφοντίνας, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου μετά το εισαγγελικό βέτο στην άδειά του.

  Την ώρα που συνεδριάζει το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου, για να αποφασίσει για την χορήγηση ή όχι της άδειάς του, ο πολυισοβίτης της 17Ν, με δήλωσή του προς τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου  Βόλου, που κατατέθηκε σήμερα το πρωί αναφέρει ρητά πως αν δε μεταφερθεί σε άλλο θάλαμο επιθυμεί να επιστρέψει στις φυλακές, ενώ δηλώνει πως δε θα δεχτεί φροντίδα από το προσωπικό του νοσοκομείου. Αναφέρει:

  "Προς τον Διευθυντή 

  Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

  Γι΄αυτό

  Ζητώ  να  μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

  ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

  Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι  θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στον  χώρο κράτησης μου  και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

  ΚΑΙ

  Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ  εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και

  Δηλώνω  ότι κάθε  τέτοια  προσπάθεια  συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου,  στην οποία δεν συναινώ.

  Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

  9/5/2019

  Δημήτρης Κουφοντίνας

  2ο Υπόγειο”

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων