Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Μαϊ-2019 15:53

  ΕΕ - α' τρίμηνο 2019: Βενζινοκίνητα το 60% των καινούργιων αυτοκινήτων

  ΕΕ - α' τρίμηνο 2019: Βενζινοκίνητα το 60% των καινούργιων αυτοκινήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρώτο τρίμηνο του 2019, σχεδόν το 60% όλων των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν βενζινοκίνητα, ενώ λιγότερο από το ένα τρίτο διαθέτει κινητήρα πετρελαίου. Τα αυτοκίνητα με εναλλακτική ισχύ αντιπροσώπευαν το 8,5% της αγοράς της ΕΕ, ενώ τα ηλεκτρικά φορτισμένα οχήματα (ECV) αντιστοιχούσαν στο 2,5% του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν συνολικά.

  Στη Γερμανία, η ζήτηση για βενζινοκίνητα αυτοκίνητα αυξήθηκε αρκετά, αλλά σε μεγαλύτερα ποσοστά έφθασε η Ιταλία κατέχοντας ποσοστό αύξησης 21,6%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς της βενζίνης να αυξηθεί από το 55,5% σε 59,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

  Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων μειώθηκαν σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπροσωπεύοντας σήμερα το 32,2% της αγοράς. Στο πρώτο τρίμηνο η ζήτηση για αυτοκίνητα εναλλακτικού καυσίμου αυξήθηκε κατά 25,9%. Η μεγάλη ανάπτυξη έγινε από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπου γνώρισε ανάπτυξη 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV) σημείωσαν επίσης μεγάλη αύξηση (33,3%), συνολικού όγκου 184.808 μονάδων, ενώ οι πωλήσεις των οχημάτων LPG και NGV μειώθηκαν κατά 7,2% το πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης για οχήματα φυσικού αερίου (NGV).

  Πηγή: ΑΜΠΕ
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων