Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Μαϊ-2019 20:37

  Τμήμα Πλωτής Αστυνόμευσης και αναδιοργάνωση της αστυνομίας στον Έβρο

  Τμήμα Πλωτής Αστυνόμευσης και αναδιοργάνωση της αστυνομίας στον Έβρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπό μορφή διαβούλευσης τέθηκε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η πρόταση για ίδρυση διεύθυνσης Συνοριακής Φύλαξης Έβρου, στην οποία θα υπάγεται και το Τμήμα Πλωτής Αστυνόμευσης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε υπό την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μετά την περιοδεία στο Έβρο, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.

  Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η πρόταση έτυχε καθολικής αποδοχής από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη, καθώς, ως κοινή διαπίστωση, προκρίθηκε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στη κατεύθυνση της πληρέστερης διαχείρισης του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

  Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα υποβάλουν σε σύντομο χρόνο στην υποβολή των προτάσεων τους ώστε να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας στον Έβρο.

  Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκαν εκτενώς η Υπουργός και ο Αρχηγός για τα θέματα της περιοχής και έδωσαν κατευθύνσεις για την διαχείρισή τους, ενώ δόθηκε έμφαση και στο σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.

  Η αξιολόγηση των Διευθύνσεων Αστυνομίας και των τοπικών Υπηρεσιών υπήρξε ιδιαίτερα θετική, ενώ συμπερασματικά τονίστηκε ότι η εφαρμογή του σχεδίου έχει αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

  Σημειώνεται ότι η συνολική αποτίμηση του Σχεδίου Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, διευθυντές και υποδιευθυντές των υφιστάμενων διευθύνσεων Αστυνομίας και Αξιωματικοί της διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

  Μετά την σύσκεψη, η Όλγα Γεροβασίλη και ο κ. Ανδρικόπουλος συναντήθηκαν με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων και συγκεκριμένα της Ένωσης Αξιωματικών, Ομοσπονδιών - Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ