Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 15:54

  Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της εξωτερικής πολιτικής

  Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της εξωτερικής πολιτικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μπήκε από σήμερα, στις 14:00, το θεσμικό πολυνομοσχέδιο "Εκσυγχρονισμός της Εξωτερικής Πολιτικής: Οργανισμός Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και άλλες διατάξεις" από το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

  Στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, περιλαμβάνεται η ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, θεσμού αναγκαίου για τη χάραξη στρατηγικής στον κρίσιμο αυτό τομέα. Ο νέος θεσμός, ο οποίος έχει χαρακτήρα συμβουλευτικού οργάνου του πρωθυπουργού ως προς τη χάραξη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και στρατηγικής, συμπληρώνει το ρόλο του ΚΥΣΕΑ, το οποίο παραμένει το βασικό κυβερνητικό όργανο λήψης τακτικών αποφάσεων και έγκρισης πολιτικών στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας.

  Ανασυγκροτείται επίσης το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), με καταστατικές αρχές την αυτο-οργάνωση των Ελλήνων του εξωτερικού.

  Τέλος, μετά από εσωτερική διαβούλευση πολλών μηνών εντός του υπουργείου Εξωτερικών, ανακοινώθηκε το νέο σχέδιο του Οργανισμού του, με πολλές θεσμικές καινοτομίες. Μεταξύ αυτών ενδεικτικά αναφέρεται η καθιέρωση για πρώτη φορά στοχοθεσίας και η σύνδεσή της με την αξιολόγηση, η ευθυγράμμιση των ρυθμίσεων του με τις γενικές διατάξεις του ασφαλιστικού και δημοσιοϋπαλληλικού δικαίου, εκτός των εξαιρέσεων που απαιτεί η ειδική αποστολή του ΥΠΕΞ, η καθιέρωση εισαγωγής στο Διπλωματικό Σώμα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η διεύρυνση δικαιωμάτων, όπως αυτά που απορρέουν από το Σύμφωνο Συμβίωσης κ.ά.

  Το Νομοσχέδιο θα παραμείνει σε διαβούλευση μέχρι την μεθεπόμενη Τρίτη, 7 Μαΐου 2019 και ώρα 09:00.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ