Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Απρ-2019 18:58

  Στον ΠτΔ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης για την παράδοση της Ετήσιας ΄Εκθεσης για το 2018.

  "Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως Ανεξάρτητη Αρχή, έχει ως βασική αποστολή την προστασία των επενδυτών και κυρίως των μικροεπενδυτών, μέσα από τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Κεφαλαιαγοράς", δήλωσε κατά την παράδοση της Ετήσιας ΄Εκθεσης, ο κ. Γκότσης και πρόσθεσε:

  "Αυτό και το 2018 επιτεύχθηκε με την αυστηρή προσήλωση στην εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας κατά τρόπο αμερόληπτο και με επαγγελματική συνείδηση.

  Ακόμη συνέβαλλε στη θεσμοθέτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις στην άντληση κεφαλαίων από διαφορετικές πηγές.

  Για το Χρηματιστήριο το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Όμως το πρώτο τρίμηνο του 2019 δείχνει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης, καταγράφοντας άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 20%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης παρά τα όποια προβλήματα των τραπεζών εκτοξεύτηκε ήδη στο +40%.

  Αυτά μαζί με την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων, η οποία συμβάλλει γενικότερα στη μείωση του κόστους χρήματος, ενισχύουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας για τρίτη συνεχή χρονιά.

  Η πατρίδα μας δείχνει ότι έχει γυρίσει σελίδα, για να έχει όμως διάρκεια θα πρέπει να συνεχιστεί η συνετή δημοσιονομική πολιτική, καθώς και η εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων