Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Απρ-2019 15:52

  Συνάντηση Δραγασάκη με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου

  Συνάντηση Δραγασάκη με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, κ. Amr Nassar συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών και αναδείχθηκαν οι σημαντικές δυνατότητες τόσο ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων όσο και εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου με στόχο την περιφερειακή σταθερότητα και ανάπτυξη.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης έκανε ειδική μνεία στον αναβαθμισμένο χαρακτήρα των σχέσεων των δύο χωρών στο πλαίσιο των Τριμερών Συνόδων Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.

  Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε την ανάγκη ενδυνάμωσης των περιφερειακών συνεργειών που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο, αναφέροντας τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών στην κατεύθυνση της Βαλκανικής Συνεργασίας & Συνανάπτυξης.

  Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για την περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων και αποφασίστηκε η προετοιμασία κλαδικών συναντήσεων μεταξύ αναπτυξιακών φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, την αγροτική παραγωγή, τη βιομηχανία τροφίμων, τον τουρισμό, την ενέργεια και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

  Ακόμα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης των σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου με σκοπό την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Αφρικανικής Ένωσης, της οποίας φέτος προεδρεύει η Αίγυπτος.

  Τέλος, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου προσκάλεσε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης στην Αίγυπτο, προκειμένου η δεύτερη συνάντησή τους να πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων