Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Απρ-2019 13:27

  Ρεκόρ στην ανακύκλωση συσκευών και αξεσουάρ από τους Προσκόπους

  Ρεκόρ στην ανακύκλωση συσκευών και αξεσουάρ από τους Προσκόπους
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα της συμμετοχής -για 11η συνεχή χρονιά- των Ελλήνων Προσκόπων στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ της Vodafone!  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα σε διάστημα ενός έτους τα Προσκοπικά Συστήματα σε όλη την Ελλάδα συνέλεξαν και παρέδωσαν προς ανακύκλωση τον αριθμό ρεκόρ των 11.910 συσκευών και αξεσουάρ.

  Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας δήλωσε ότι "οι Πρόσκοποι απέδειξαν έμπρακτα για ακόμη μία φορά την ευαισθησία τους στην πρόκληση της ανακύκλωσης, που είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε, ώστε να οδηγηθούμε σε μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και να προσφέρουμε στους νέους και τις νέες της χώρας μας ένα βιώσιμο περιβάλλον". Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιούν οι Πρόσκοποι σε όλη την Ελλάδα ως υπερήφανοι πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, "η προώθηση της ανακύκλωσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος και περιλαμβάνουν ενέργειες για την προστασία των δασών, την ορθή και οικολογική διαχείριση του νερού, τις δασικές πυρκαγιές, την πρόληψη καθώς και την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα προστασίας χλωρίδας και της πανίδας, αλλά και της αξίας της κυκλικής οικονομίας".

  Η Vodafone, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευών και αξεσουάρ, το οποίο υλοποιεί εδώ και 17 συναπτά έτη, στο ευρύτερο πλαίσιο των προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης, καλεί όλους μας να αναζητήσουμε στα συρτάρια, στις ντουλάπες, στο γραφείο μας, παλιές συσκευές, φορτιστές και αξεσουάρ, τα οποία μπορούμε να απορρίψουμε στους κάδους συλλογής που υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας πανελλαδικά, αλλά και στους 400 κάδους που υπάρχουν πανελλαδικά στα Προσκοπικά Συστήματά μας.

  Η Νικόλ Ιωαννίδη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Vodafone δήλωσε ότι "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της φετινής χρονιάς, αποδεικνύουν την αφοσίωση όλων στη διαμόρφωση μίας σωστής περιβαλλοντικής συνείδησης στους νέους, που αποτελεί άλλωστε και έναν στόχο στρατηγικής σημασίας για την Vodafone. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του ολοκληρωμένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, που αποτελεί έναν εκ των τριών βασικών πυλώνων του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας μας. Από τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που προωθούμε στην αγορά, μέχρι την χρήση και την απόρριψή τους από τους πελάτες μας".

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενδεκαετής συνεργασία Προσκόπων και Vodafone, βραβεύτηκε φέτος με το bronze βραβείο για την Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ στην Κατηγορία: ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργανώνει η Boussias Communications.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων