Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 13-Απρ-2019 09:47

  Ενισχύονται οι έλεγχοι για τους λαθρεπιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες

  Ενισχύονται οι έλεγχοι για τους λαθρεπιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά και την οδηγία που απέστειλε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι κομίστρου από τα σώματα ελεγκτών της ΣΤΑΣΥ, της ΟΣΥ, αλλά και του ΟΑΣΑ (στον οποίο ανήκουν οι δύο εταιρείες).

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στη σύσταση σώματος ελεγκτών, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις συνδικαλιστικών σωματείων της ΣΤΑΣΥ, που κάνουν λόγο για "ομιλοποίηση". 

  Πάντως, πρόσφατα, το σώμα ελεγκτών προχώρησε σε συνεχείς ελέγχους στο τραμ, αλλά και στη γραμμή 1 του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.

  Είναι ενδεικτικό ότι, την Πέμπτη 11 Μαρτίου και σύμφωνα με στοιχεία του Capital.gr, κάθε ελεγκτής του ΟΑΣΑ διενήργησε 388 ελέγχους. Όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, όπου παρουσιάζονται ελεγκτές σχεδόν αμέσως πυκνώνουν οι… ουρές στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και τα εκδοτήρια, όπως συνέβη, πριν από μερικές ημέρες, στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά.

  Κλείνουν οι θύρες και στον σταθμό "Βικτώρια"

  Την ίδια στιγμή, τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και τη Δευτέρα θα κλείσουν οι θύρες στη "Βικτώρια", ο μοναδικός σταθμός του ηλεκτρικού (γραμμή 1) που αυτές παραμένουν ανοιχτές . 

  Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ, το κλείσιμο των πυλών, το οποίο εντατικοποιήθηκε από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, έχει επιφέρει αύξηση των εσόδων.

  Τον Ιανουάριο η αύξηση ανήλθε στο 19,4%, τον Φεβρουάριο στο 25% και τον Μάρτιο στο 11,90%. Μάλιστα, τον Μάρτιο τα έσοδα ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ.

  Πέρα από τη βελτίωση των εσόδων, ο Οργανισμός, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, διεξάγει ενέργειες βελτίωσης της συνολικής λειτουργίας του. Προς την κατεύθυνση αυτή, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αλλάξει το μενού των αυτόματων μηχανημάτων, με στόχο να καταστεί πιο εύχρηστο στον επιβάτη.

  Δημ. Δελ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ