Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Απρ-2019 13:23

  Η "Ενότητα" απέχει από τη διαδικασία διορισμού διοίκησης στη ΓΣΕΕ

  Η "Ενότητα" απέχει από τη διαδικασία διορισμού διοίκησης στη ΓΣΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απέχει η παράταξη "Ενότητα" από κάθε διαδικασία διορισμού διοίκησης στη ΓΣΕΕ και καλεί όλες τις παρατάξεις να απέχουν από "διαδικασίες που οδηγούν στον αυτοεξευτελισμό τους" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

  Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η "Ενότητα" αναφέρει ότι: στις 12 Οκτωβρίου 2018 εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο: "Η ΓΣΕΕ σε περιδίνηση".
  Περιδίνηση θεωρείται το τελευταίο στάδιο πριν τη συντριβή.
  Τώρα πια η καταστροφή επήλθε.
  Αυτή η ΓΣΕΕ έχει πεθάνει!
  Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να κάνουν την επιλογή τους και να αποφασίσουν τί πραγματικά θέλουν.

  Θέλουν αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της καταστροφής και της απαξίωσης βλέποντας την πραγματική σημερινή θλιβερή εικόνα να την δουν ως ευκαιρία επανίδρυσης, ανασυγκρότησης και πραγματικής αλλαγής με όρους συνεννόησης και κυρίως διαφάνειας; ή θα φτάσουν στον πλήρη εξευτελισμό συνωστιζόμενοι έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών για να διοριστούν, μέσω ενός δικογράφου, ως μέλη μιας διοίκησης τα ίδια πρόσωπα για να συνεχίσουν να παριστάνουν για λίγους μήνες ακόμη τους εκπροσώπους των εργαζομένων μέσα από το κουφάρι που έχει την επωνυμία ΓΣΕΕ".

  Και υπογραμμίζει ότι: "Η παράταξη μας δεν πρόκειται να παρέμβει και να εμπλακεί σε διαδικασίες διορισμού διοίκησης στη ΓΣΕΕ.
  Δεν παλεύουμε για μια καρέκλα.
  Δεν είναι στόχος μας η συμμετοχή μας σε όργανα διοίκησης μέσω δικογράφων και δικαστικών αποφάσεων.
  Ακόμη κι αν κάποιο μέλος μας αγνοήσει αυτόν τον κανόνα αρχής είναι αυτονόητο ότι δεν θα έχει θέση στην ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’.
  Η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ όποτε κι αν γίνει ένα πραγματικό συνέδριο χωρίς νόθους και ψευτοσωματεία θα αναδείξει τους δικούς της εκπροσώπους".

  Στην ίδια ανακοίνωση η "Ενότητα" καταθέτει και τις εξής προτάσεις: 

  "Άμεσα όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, ακόμη και οι τάσεις που υπάρχουν στη ΓΣΕΕ, να προσέλθουν σε μία κοινή συνεδρίαση, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και τις εντάσεις και να αποφασίσουν:

  -    Κοινά αποδεκτή προσωρινή διοίκηση από νέα πρόσωπα που προέρχονται από τις πραγματικές μεγάλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.
  -    Εκκαθάριση του μητρώου μελών της ΓΣΕΕ με διαφάνεια και συναίνεση χωρίς προσχηματικές πλειοψηφίες.
  -    Κατάθεση από όλους τους συνέδρους βεβαίωσης ετήσιας μισθοδοσίας (από εργοδότη) και βεβαίωση κράτησης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών ώστε να αποκλειστούν οι σύνεδροι που παριστάνουν τους εργαζόμενους ενώ χρόνια τώρα είναι συνταξιούχοι, ή απλώς εισοδηματίες χωρίς να εργάζονται.
  Κατάθεση βεβαίωσης του επιχειρησιακού σωματείου που είναι μέλη ώστε να αποκλειστούν όσοι δεν εκλέγονται στο χώρο εργασίας τους αλλά εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι  από σωματεία σφραγίδες.
  -    Κοινή πρόταση για καταστατικές αλλαγές που οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΓΣΕΕ.
  -    Ενημέρωση και απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά της ΓΣΕΕ και τους τρόπους χρηματοδότησης των Εργατικών Κέντρων και των οργάνων διοίκησης (ΙΝΕ κλπ).

  Αν και αυτή η πρόταση μας πέσει στο κενό τότε όλοι ο εργαζόμενοι πρέπει να αντιληφθούν ότι και κάτι άλλο, κάτι πολύ μεγάλο δένει κάποιες πλειοψηφίες που φυσικά δεν έχει να κάνει με ιδεολογικά χαρακτηριστικά και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων