Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Απρ-2019 14:18

  Πάιατ: Διετής πλέον η Ηλεκτρονική Θεώρηση Εισόδου (ESTA) των Ελλήνων στις ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πάιατ: Διετής πλέον η Ηλεκτρονική Θεώρηση Εισόδου (ESTA) των Ελλήνων στις ΗΠΑ

  Ο Αμερικανός Πρέσβης Πάιατ υπέγραψε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, για την εφαρμογή του Νόμου στην Ελλάδα για τα Στοιχεία Επιβατών σε συνέχεια των συζητήσεων σε θέματα εφαρμογής του νόμου και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2018.

  Η χρήση των στοιχείων των κατά τη διάρκεια των ελέγχων των ταξιδιωτών είναι μέρος μιας σημαντικής προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει τα ταξίδια τρομοκρατών, εγκληματιών, και άλλων κακόπιστων ατόμων και είναι σύμφωνη με την εφαρμογή διεθνών και Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Σε αναγνώριση αυτής καθώς και άλλων βελτιώσεων στη συνοριακή ασφάλεια, και με βάση το μνημόνιο, το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) θα ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αποκαταστήσει την ισχύ της ESTA, της ηλεκτρονικής θεώρησης επισκέψεων στις ΗΠΑ για Έλληνες ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με το καθεστώς VISAWAIVERPROGRAM για δουλειές ή για τουρισμό μέχρι 90 ημέρες. Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδιδαν ESTA με μονοετή ισχύ σε Έλληνες ταξιδιώτες που επισκέπτονταν τις ΗΠΑ με το καθεστώς του VISAWAIVERPROGRAM. Σε ανταπόκριση της συνεργασίας της Ελλάδας στην εφαρμογή αυτού του νόμου για τα στοιχεία των επιβατών (PNR), το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επεκτείνει την ισχύ των θεωρήσεων ESTA που χορηγούνται σε Έλληνες ταξιδιώτες στα δύο χρόνια. Η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ σε 48 ώρες.

  Ο Πρέσβης Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη στην Ελλάδα της Αναπληρώτριας Συντονίστριας του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα τρομοκρατίας AlinaRomanowski. Το Αντιτρομοκρατικό Γραφείο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει την εφαρμογή της συνεργασίας σε θέματα PNR. Ο Πρέσβης Πάιατ και η κυρία Romanowski καλωσόρισαν τις συνεχείς προσπάθειες της Ελλάδαςστο πλαίσιο του VISAWAIVERPROGRAM.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων