Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Απρ-2019 16:52

  ΕΕΔΑ: Η κυβέρνηση επιφέρει πλήγμα στην ανεξαρτησία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

  ΕΕΔΑ: Η κυβέρνηση επιφέρει πλήγμα στην ανεξαρτησία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι επιφέρει πλήγμα στην ανεξαρτησία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου η κυβερνητική πρωτοβουλία να αλλάξει τη σύνθεση της χωρίς να έχει προηγηθεί ευρύτερος δημόσιος διάλογος ή, έστω, συνεργασία με την ίδια την Επιτροπή. Η ανεξαρτησία της Επιτροπής, συνεχίζει η ΕΕΔΑ, είναι απαραίτητη για να γνωμοδοτεί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Ακόμη, η Ένωση διευκρινίζει ότι η σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής "δεν είχε κατά την ίδρυσή της πριν από δύο δεκαετίες τη λογική της "εκπροσώπησης" και της συμμετοχής σε αυτήν των εξειδικευμένων φορέων που ασχολούνται με όλων των ειδών τα δικαιώματα". Ωστόσο, "σήμερα η διεύρυνση της Επιτροπής σε οργανώσεις Ρομά και ΛΟΑΤΚΙ θα ήταν ένα θετικό βήμα, εφόσον συνδυάζονταν με την προσθήκη και άλλων ομάδων/θυμάτων διακρίσεων, όπως ιδίως μεταναστών, προσφύγων, προστασίας ανηλίκων, φυλακισμένων, ενδεχομένως οργανώσεις περιβάλλοντος κ.λπ.".

  Αυτή η διεύρυνση θα μπορούσε, με διαφάνεια και σοβαρότητα, να επιτευχθεί με πρόταση της ίδιας της Επιτροπής ή με μια δημόσια διαβούλευση υπό την ευθύνη της Βουλής, προσθέτει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων