Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Μαρ-2019 10:21

  Κ. Σημίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις του στις ευρωεκλογές

  Κ. Σημίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις του στις ευρωεκλογές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άποψη ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, εκφράζει ο Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής", συμπληρώνοντας ότι η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις εθνικές εκλογές. "Κυριαρχεί το ερώτημα πότε θα γίνουν, ποιο κόμμα θα τις κερδίσει, τι σημαίνει αυτό για τη χώρα. Παρόμοια ερωτήματα δεν τίθενται σχετικά με τις ευρωεκλογές", γράφει ο πρώην πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει, το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένας παράγοντας σχεδόν αδιάφορος σχεδόν για όλους τους Έλληνες, οι οποίοι τον θεωρούν κάτι σαν "λέσχη συζητήσεων" χωρίς ουσιαστικές εξουσίες. "Οι Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν την περιορισμένη αποστολή να προβάλουν τις ελληνικές θέσεις και τα ελληνικά προβλήματα", αναφέρει ο κ. Σημίτης. Και συμπληρώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση τηρούν απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις τους σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

  Όμως ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή η απορριπτική στάση για τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου είναι εντελώς λανθασμένη, καθώς  παραβλέπει το γεγονός ότι αυτός ο θεσμός έχει σημαντικές εξουσίες. Συγκεκριμένα, αποφασίζει για το 80% περίπου των νομοθετικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.        

  Τέλος, ο κ. Σημίτης σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή των την ίδια ημέρα των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών. Όπως αναφέρει, "η ρύθμιση αυτή είναι αρνητική τόσο για την Αυτοδιοικητική όσο και την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας. Αγνοεί ότι κάθε εκλογή είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει πληροφόρηση των πολιτών για τα προβλήματα που υπάρχουν , για τις λύσεις που υποστηρίζουν οι παρατάξεις και τα πρόσωπα που συμμετέχουν". Ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει αναφέροντας ότι σε αυτόν τον τομέα "επικράτησε σιωπή". Και κλείνει το άρθρο του λέγοντας ότι "ίσως να ήταν και ο κύριος στόχος της κυβέρνησης".     

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων