Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαρ-2019 15:51

  #TrashTagChallenge σε Βάρη – Βούλα - Βουλιαγμένη

  #TrashTagChallenge σε Βάρη – Βούλα - Βουλιαγμένη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια νέα "πρόκληση" βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία αυτή τη φορά αφορά τα σκουπίδια. Πρόκειται για το #TrashTagChallenge το οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές του δεν αποτελεί άλλη μία viral "πρόκληση".

  Όπως εξηγούν, νιώθουν την ανάγκη να βοηθήσουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας καθώς θεωρούν πως είναι υποχρέωσή μας να σεβόμαστε τη φύση ώστε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές που μας προσφέρει. 

  Μάστιγα για το περιβάλλον είναι τα πλαστικά απορρίμματα καθώς ορισμένα χρειάζονται έως και 450 χρόνια για να διασπαστούν.  

  Στο νέο παγκόσμιο κίνημα εθελοντικού καθαρισμού και αποκομιδής σκουπιδιών ανταποκρίνονται εκατοντάδες υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.

  Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές "Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η τάση αυτή έχει γίνει μόδα παίρνοντας τόσο μεγάλες διαστάσεις και αφυπνίζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης. 

  Ο γνωστός περιβαλλοντολόγος και εξερευνητής της Ανταρκτικής Robert Swan έχει πει χαρακτηριστικά "Η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη είναι η πεποίθηση ότι κάποιος άλλον θα τον σώσει". 

  Η αγάπη μας για την περιοχή που ζούμε και η ευαισθητοποίησή μας σε θέματα περιβάλλοντος μας οδηγούν να αναλάβουμε δράση μέσω της πρωτοβουλίας εθελοντικού καθαρισμού. 

  Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, και με την υποστήριξη του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, καθαρίζουμε εθελοντικά συγκεκριμένες περιοχές και παραλίες του Δήμου και καλούμε όποιον θέλει να βοηθήσει αφιερώνοντας λίγες ώρες σε μια δραστηριότητα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους!"

  Οι εθελοντές θα συναντηθούν στις 11:00 στο Δημαρχείο, Λεωφ. Καραμανλή 18, 16673 Βούλα. 

  Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο +306944916271.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων